Οι “ΘΕΑΤΡόPolice” μιλούν στο agrinioreport.com λίγο πριν την πρεμιέρα (φωτό)

Το 2013  ήταν η χρονιά που η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, συστάθηκε – συστήθηκε για πρώτη φορά στους πολίτες του Αγρινίου.

Μέσα από την αγάπη των Αστυνομικών για το θέατρο, στόχος της ομάδας ήταν και είναι να αναδείξει τις κοινωνικές ευαισθησίες που έχει ο Αστυνομικός σήμερα. Με το καλλιτεχνικό της μεράκι, η ομάδα προσπαθεί να έρθουν οι πολίτες κοντά στην Αστυνομία και να δουν ότι είμαστε δίπλα τους, όχι μόνο για την αντιμετώπισή – καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και για την καθημερινότητά τους.Με αυτό στο μυαλό, η ομάδα με τις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και οι θεατές-πολίτες με την ανιδιοτελή προσφορά τους, βοηθάμε μαζί διάφορες δομές, ιδρύματα και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΘΕΑΤΡόPolice ξανά μαζί μας και το 2023 και μάλιστα με μια ιδιαίτερη-ιστορική  παράσταση. Σας περιμέναμε με αγωνία και μάλλον φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε και πιο “επετειακούς” αν μπορούμε να σας πούμε έτσι . . .

Είναι τιμή μας γιατί η παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Σωτήρη Πατατζή έχει ανέβει στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου την περίοδο 1981-1982 και φέτος θα παιχθεί για δεύτερη φορά, τιμώντας τα 40 χρόνια της ίδρυσης του και της καλλιτεχνικής του πορείας.
Το έργο του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλο», (εμπνευσμένο από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Ζοβάνι Γκουαρέσκι) είναι μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού. Το έργο διαδραματίζεται λίγο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε μία μικρή πόλη της Νότιας Ιταλίας. Ένα έργο με τον Δον Καμίλο και το ποίμνιό του να δημιουργεί σχέσεις αγάπης και μίσους, έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, απίστευτες καταστάσεις και φυσικά όλα αυτά υπό την σκιά του έρωτα, ο οποίος δεν λείπει.

Πως αισθάνεστε που ανεβαίνετε τώρα ξανά στο σανίδι αλλά και ποια η εμπειρία για τους “πρωτοεμφανιζόμενους”;

Όλα τα μέλη της ομάδας είναι ενθουσιασμένα και ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι παραστάσεις . Οι περισσότεροι που δραστηριοποιήθηκαν φέτος στην Θεατρική ομάδα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώτη φορά την μαγεία του θεάτρου και όλα όσα προσφέρει. Η αγάπη μας και το μεράκι μας για αυτό που κάνουμε ξεχειλίζει και η ανταμοιβή μας είναι το χειροκρότημα του κόσμου και η εναγωνίως  αναμονή της επόμενης παράστασης όπως μας λένε κάθε χρονιά.

Η φιλανθρωπική δράση σας είναι μονόδρομος πλέον. Αυτή την χρονιά αν θέλετε, μπορείτε να μας ενημερώσετε για το πού θα στρέψετε το φιλανθρωπικό σας βλέμμα και σε αυτό φυσικά θα βοηθήσει και ο κόσμος της πόλης μας;

Και φέτος η παράστασή μας, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Γι αυτή την χρονιά στηρίζουμε δυο συναδέλφους. Θα υπάρχει ένα κουτί στο φουαγιέ του Θεάτρου όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε την αγάπη μας, την σκέψη μας και την θετική μας ενέργεια στους συνάδελφους μας και τους ευχόμαστε κουράγιο και καλή δύναμη.

Εμείς δεν θα σας απασχολήσουμε άλλο, θα σας απολαύσουμε όλους την Παρασκευή 26 Μαΐου, το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 21.15 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Σωστά;

Ακριβώς. Τρεις ημέρες χαράς, γέλιου και φιλανθρωπίας. Θα θέλαμε στο σημείο αυτό σαν θεατρική ομάδα, να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή τόσο για την επιλογή του έργου αλλά και για την αμέριστη στήριξη που μας προσφέρει. Επίσης ευχαριστούμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών/ Τοπική Διεύθυνση Ακαρνανίας που στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους ηθοποιούς της παράστασης , στην Σκηνοθέτη μας Κυρία Γιούλη Μαρούση που είναι μαζί μας τα τελευταία 9 χρόνια και μας καθοδηγεί στο να φτάνουμε στη δημιουργία, όλοι μαζί , των παραστάσεων μας .
Καλές ή κακές θα κρίνετε εσείς, το κοινό, που θα έρθει να μας παρακολουθήσει και όλοι αυτοί που έχουν παρακολουθήσει την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή 26 Μαΐου, το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 21.15 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε και να ταξιδέψουμε σε μία εποχή τόσο παλιά και τόσο σύγχρονη ταυτόχρονα με συνοδοιπόρο το Θέατρο.

Ευχή δική μας αλλά πρωτίστως και όλων σας πιστεύουμε, είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί με την ίδια αγάπη για το θέατρο, για αρκετά χρόνια ακόμη. Άλλοι από την πλευρά των θεατών και άλλοι επάνω στην σκηνή. Έτσι μόνο εσείς θα προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εμείς θα σας δίνουμε απλόχερα το πιο δυνατό μας χειροκρότημα μέχρι την επόμενη παράσταση.

Το Θέατρο δημιουργεί πάντα την πιο αμφίδρομη σχέση μεταξύ της σκηνής και του θεατή. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε όλους για ακόμη μια χρονιά.

Θα είμαστε εκεί . . . και εμείς ευχαριστούμε για ότι μας προσφέρετε απλόχερα.

Μέσα από λίγες γραμμές η Ιστορία της ομάδας.
Το 2013 ήταν η χρονιά που η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, συστάθηκε – συστήθηκε για πρώτη φορά στους πολίτες του Αγρινίου. Μέσα από την αγάπη των Αστυνομικών για το θέατρο, στόχος της ομάδας ήταν και είναι να αναδείξει τις κοινωνικές ευαισθησίες που έχει ο Αστυνομικός σήμερα. Με το καλλιτεχνικό της μεράκι, η ομάδα προσπαθεί να έρθουν οι πολίτες κοντά στην Αστυνομία και να δουν ότι είμαστε δίπλα τους, όχι μόνο για την αντιμετώπισή – καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και για την καθημερινότητά τους. Με αυτό στο μυαλό, η ομάδα με τις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και οι θεατές – πολίτες με την ανιδιοτελή προσφορά τους, βοηθάμε μαζί διάφορες δομές και ιδρύματα που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, η ΘΕΑΤΡόPolice, υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις ,ο Κύριος Πουρσονιάκ του Μολιέρου, Η σπασμένη στάμνα του Χ.Φ. Κλάιστ, Ψέμα στο Ψέμα του Άντονι Νίλσον ,Η Γραμμή του Ίσραελ Χόροβιτς ,Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης του Α. Σακελλάριου , Ο Ναυτικός και ο Φαρος του Κόνορ Μακφέρσον σε διασκευή Γιούλης Μαρούση και το έργο “Ο Γενικός Γραμματέας” του Η. Καπετανάκη.
Η ομάδα έχει εκπροσωπηθεί τέσσερις φορές στο φεστιβάλ ερασιτεχνικών μονολόγων Αγρινίου με τα έργα: “Οδός Πολυδούρη” της Ρ. Γεωργακοπούλου, “Ο Ληστής” του Δ. Μανιάτη, “Για την Ελένη” του Δ. Καρατζογιάννη και “Εκτός Ύλης” του Κ. Λεϊμονή,
Επίσης έχει συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο “Ψέμα στο Ψέμα” σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, όπου απέσπασε 7 συνολικά βραβεία. Της Α΄ Καλύτερης Παράστασης, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Χορογραφίας, βραβείο Μουσικής Επιμέλειας Α΄ Ανδρικού Ρόλου Α΄ Γυναικείου Ρόλου Τιμητική Διάκριση Επίδοσης, στο 8ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο “Η Γραμμή” σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση, όπου απέσπασε 4 συνολικά βραβεία. Α΄ Καλύτερης Παράστασης, Βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ το Α΄ Ανδρικού Ρόλου καθώς και Έπαινο ερμηνείας και στο 9ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο “Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης” του Α. Σακελλάριου σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση όπου απέσπασε 4 συνολικά βραβεία. Β΄ Καλύτερης Παράστασης., ενώ το Α΄ Ανδρικού Ρόλου και δυο βραβεία Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Στο 10ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με το έργο “Ο Γενικός Γραμματέας” του Η. Καπετανάκη σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση όπου απέσπασε 2 βραβεία Κινησιολογίας και Καλύτερη Επιλογή Έργου.

Η ομάδα
Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!! Το ταξίδι συνεχίζετε….!!!

 

«ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ»

σκηνοθεσία/ διασκευή/ μουσική επιμέλεια: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικά : ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

κουστούμια: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

φωτισμοί : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

μακιγιάζ: ΜΑΡΙΑ ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ

βοηθός σκηνοθέτη: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

παίζουν:

ΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΘΟΥΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΧΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΒΙΓΓΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

Please follow and like us: