Οδός Λευκάδος: Μια εστία βρόμας και μόλυνσης στο Αγρίνιο(φωτό-βίντεο)

Ακόμη μία κλήση δεχθήκαμε στο agrinioreport.com από πολίτες της πόλης μας και αναγνώστες μας, για να δούμε από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να το καταγράψουμε.

8

Οδός Λευκάδος. Σίγουρα δεν θα ξέρετε καν κάποιοι που βρίσκεται. Θα φαντάζεστε σε κάποιο απόμακρο σημείο της πόλης του Αγρινίου που είναι ξεκομμένο από την συχνή διέλευση οχημάτων και πεζών.

6

Δυστυχώς η οδός που κληθήκαμε να επισκεφτούμε είναι παράδρομος που ενώνει την Ηρώων Πολυτεχνείου με την διασταύρωση των οδών Θησέως και Ιωνίας.

Πήγαμε μάλιστα δύο φορές, η πρώτη στις 28 Σεπτεμβρίου μετά από κλήσεις των κατοίκων της περιοχής και ξανά σήμερα μετά την φθινοπωρινή μπόρα και φυσικά ξανά μετά από κάλεσμα των περιοίκων της οδού.

Μια οδός που σε κάνει να θεωρείς πως βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο, εγκαταλελειμμένο, ενός χωριού και όχι μιας σύγχρονης πόλης. Συναντήσαμε ακριβώς αυτά που μας είπαν οι κάτοικοι,αυτά που θα δείτε στα βίντεο, που μη αντέχοντας άλλο θέλουν η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές να κάνουν την δουλειά τους.

Μας είπαν πως τους έχουν ξεχάσει όλοι. «Εμείς εδώ δεν μετράμε σαν άνθρωποι ούτε καν σε προεκλογική περίοδο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε. Δείτε σκουπίδι και κακό, βρώμα . . . εστία μολύνσεων όλος ο δρόμος. Καλύτερα να μην το είχαν ανοίξει αν δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν καθαρό.Aκόμη με τσιμέντο στρωμένος, η άσφαλτος είναι για τα μεγάλα τζάκια. Τόσα χρόνια όπου και αν πήγαμε δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον. Τον βλέπουν παρατημένο και πετούν και οι ασυνείδητοι πολίτες ότι μπορούν περισσότερο. Σήμερα που έχει βρέξει να περάσετε και εσείς και οι αρμόδιοι να πάρουν καθαρό αέρα που μόνο με μάσκα περνάς. Καλά το βράδυ φέγγει ο τόπος από τις πολλαπλές λάμπες, ούτε την μύτη σας δεν βλέπετε, αφήστε που τρομάζεις και κάνεις τον σταυρό σου για να βγεις στην πάνω και την κάτω οδό» μας είπαν αγανακτισμένοι οι περίοικοι της οδού Λευκάδας.

Πήγαμε λοιπόν και σήμερα και οφείλουμε να σας πούμε πως δεν μπορέσαμε να σταθούμε και να τραβήξουμε το βίντεο και τις φωτογραφίες περισσότερο από 5 λεπτά κατά μήκος της οδού, από τη βρώμα. Ακαθαρσίες, σκουπίδια, ρούχα, μπουκάλια και ότι μπορείς να φανταστείς δεξιά και αριστερά του δρόμου. Ευτυχώς που το βίντεο δεν καταγράφει και την οσμή . . .

Πραγματικά όποιος θα ήθελε να περάσει καλό θα ήταν να έχει γερά πνευμόνια και να αποθηκεύσει καθαρό αέρα εκεί μέχρι να ξαναπάρει ανάσα.

Δυστυχώς είναι από τις περιπτώσεις που βλέπουμε πόσο ασυνείδητοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι από κάθε πλευρά. Είτε κατέχουμε μια θέση θεσμική είτε είμαστε απλοί πολίτες.

Ας είναι όπου να ναι το πρόβλημα αρκεί να μην είναι στην πόρτα μας . . .!!!

1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17