«ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-Ο.ΚΑ.ΝΑ. : Πιλοτικό Πρόγραμμα ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «τόπος να ζεις»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας  «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-Ο.ΚΑ.ΝΑ. θα υλοποιήσει το τρέχον έτος 2019-2020 το Πιλοτικό Πρόγραμμα ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ‘τόπος να ζεις’.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμων της ΠΕ Αιτωλ/νίας Περιλαμβάνει 7 επισκέψεις – 1 επίσκεψη ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, με έναρξη τον Ιανουάριο και λήξη τον Ιούλιο του 2020.

Στόχοι του προγράμματος:
• Σύνδεση της πρόληψης με την τοπική αυτοδιοίκηση
• Δικτύωση τοπικών φορέων (σχολείο – εκκλησία – αρχές –κοινότητα) ανά Δημοτικό Διαμέρισμα
• Ανάδειξη τοπικών πολιτισμικών αποθεμάτων και σχημάτων της καθημερινότητας
• Ανίχνευση αναγκών και ανα- σχεδιασμός της πρόληψης σε τοπικό επίπεδο
• Επαφή με ομάδες –στόχους που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και φορείς πρόληψης και ψυχικής υγείας (κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών, ηλικιωμένοι, αναλφάβητοι, κτλ)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ 2019-2020 – ΑΙΤΗΣΗ

Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ των Δήμων της ΠΕ Αιτωλ/νίας.

Αφότου επιλεγούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα που θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα, θα ακολουθήσει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, για τον ακριβή σχεδιασμό και την ημερομηνία υλοποίησης της παρέμβασης – εκδήλωσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης που θα βρείτε στη σελίδα www.kp-odysseas.gr κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Χρονικό εύρος αιτήσεων:
ΠΕΜΠΤΗ 01/11/2019 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11/2019
Τηλ. επικοινωνίας: 2641 0 55275 & 28770