Οδική Ασφάλεια και Ε.Ο. Αγρινίου(από θέση «Ερμίτσα μέχρι κυκλικό κόμβο)

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !!!

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΟΝΙΑΣ !!!

Τα οδικά τροχαία ατυχήματα είναι το τίμημα της αναπτυσσόμενης(;) σύγχρονης κοινωνίας μας, που χαρακτηρίζεται από τη συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων με απαίτηση γρήγορης μετακίνησης.

Αναμφισβήτητα στην ευθύνη πρόκλησης ατυχημάτων ο ανθρώπινος παράγοντας έχει υψηλή συμμετοχή, όμως η κατάσταση του δρόμου, του οχήματος και οι γενικότερες επικρατούσες συνθήκες την ώρα του ατυχήματος αποτελούν τις υπόλοιπες παραμέτρους-αιτίες.

Το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει ο άνθρωπος, στην ανάγκη του για μετακίνηση, είναι τα θύματα των τροχαίων και το κόστος των υλικών ζημιών.
Αύξηση αστικού πληθυσμού => αύξηση οχημάτων => αύξηση τροχαίων ατυχημάτων
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα τροχαία ατυχήματα προβλέπεται ότι το 2020 θα αποτελούν τη 3ηθέση στον κατάλογο των 10 κύριων αιτιών θανάτων και αυτό είναι το στοίχημα που καλείται η επιστημονική γνώση και έρευνα να ελαχιστοποιήσει, αν όχι να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή.
Στην έννοια της οδικής ασφάλειας δεν συμπεριλαμβάνονται οι υλικές ζημίες, παρά μόνο ατυχήματα με παθόντες, παρ’όλο που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κι αυτά συμβάντα με παθόντες κάτω από ελαφρώς διαφορετικές συνθήκες .
Οι τρεις παράμετροι της οδικής ασφάλειας είναι :
• Έκθεση (το μέγεθος της έκθεσης του χρήστη της οδού)
• Επικινδυνότητα (η πιθανότητα να συμβεί ατύχημα αν ο χρήστης της οδού προβεί σε μια μη κανονική (ριψοκίνδυνη) ενέργεια.
• Συνέπειες
Οδική ασφάλεια = Έκθεση × Επικινδυνότητα × Συνέπειες
Τρεις είναι και οι παράγοντες της οδικήςασφάλειας :
 Το όχημα
 Η οδός και το περιβάλλον
 Ο άνθρωπος
Οι παραπάνω τρεις παράγοντες δεν είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά συνδέονται στενά και αποτελούν ένα σύστημα.
Το παρακάτω σχήμα παρουσιάζει τη συμμετοχή των τριών παραγόντων στην οδική ασφάλεια.

Ένας από τους κύριους σκοπούς των κανονισμών της Οδοποιίας είναι να κατασκευαστούν οδοί, που να παρέχουν στους χρήστες οδική ασφάλεια. Η οδική ασφάλεια είναι απαίτηση των πολιτών, που πληρώνουν με τους φόρους τους, μελέτες και κατασκευαστικά έργα.
Πέρα από τα γνωστά στην οδοποιία γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού και τους κανόνες που τα διέπουν, είναι και τα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της, δηλαδή :
• Ο κυκλοφοριακός φόρτος
• Η ταχύτητα κίνησης των οχημάτων
• Η πυκνότητα κυκλοφορίας
• Ο αριθμός και το είδος των οχημάτων
• Τα μεγέθη στάθμευσης

Επειδή τα τροχαία είναι τυχαία συμβάντα, κάθε επιμέρους ατύχημα δεν είναι προβλέψιμο, διότι αλλιώς θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Ωστόσο, όπου παρατηρείται επαναλαμβανόμενη εμφάνιση ατυχημάτων, η θέση αυτή ονομάζεται μελανό σημείο (blackspot), αλλά επειδή τα ατυχήματα ουδέποτε συμβαίνουν στο ίδιο σημείο ακριβώς, αλλά σε κάποιο τμήμα της οδού ορθότερος όρος είναι το μελανό τμήμα. Για το Αγρίνιο μπορούμε να κρατήσουμε τον χαρακτηρισμό «η μελανή είσοδος της πόλης» !!!!
Στην περίπτωση του επίμαχου οδικού τμήματος, παρ όλο που τα σημεία ατυχημάτων (black spot) είναι γνωστά, η πολιτεία αδιαφορεί και αποφεύγει να δώσει λύση.
Τα ατυχήματα γενικώς όμως σε μια ευρεία χωρική έκταση παρουσιάζουν μια αρκετά σημαντική σταθερότητα εμφάνισης και έτσι είναι εφικτή και η περαιτέρω πρόβλεψη.
Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει και η αξιολόγηση των σημείων της επικινδυνότητας, όπου μαζί με τις άλλες παραμέτρους να μας υποδείξουν και τα σημεία επέμβασης .
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος η μελέτη ήταν λάθος και δεν έλαβε υπ όψιν της κανονισμούς, βασικές ανάγκες και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά.
Ένα παιχνίδι παράδοσης και μη παράδοσης από τους αρμοδίους να μας ταλαιπωρεί πηγαίνοντας μας από τον Άννα στον Καϊάφα και να χρονοτριβεί την επέμβαση για την ασφάλεια των συμπολιτών μας αλλά και όλων των χρηστών του «δρόμου φονιά». Ένα έργο που ήταν καταδικασμένο να αστοχήσει. Ένα έργο που στα 3 χρόνια λειτουργίας του μετραει 7 θανάτους.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΣΤΟΧΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.
Δεν ηδονιζόμαστε με το να μετρούμε θύματα και να οσμιζόμαστε το ανθρώπινο αίμα στην άσφαλτο. Λαχταρούμε για τα παιδιά μας και για τα παιδιά του κόσμου. Ανησυχούμε για τον εαυτό μας και το συνάνθρωπο, γι’ αυτό κι αγωνιζόμαστε και απαιτούμε λύση.
Η οδική ασφάλεια είναι απαίτηση, είναι δικαίωμα. Την έχουμε πληρώσει πολλαπλά και μας την χρωστούν. Η αγανάκτηση και η απογοήτευση που μας προκαλεί η στάση της πολιτείας δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε και να σταματήσουμε τον πολυετή αγώνα μας. Απαιτούμε σωστή μελέτη, που θα λύνει τα προβλήματα στο επίμαχο τμήμα του δρόμου και θα τείνει να μηδενίσει το βαθμό επικινδυνότητας. Δεν θέλουμε ημίμετρα και πρόχειρες λύσεις, που θα κατευνάσουν προσωρινά τη λαϊκή οργή.
Όλοι εσείς οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι «αρμόδιοι», μέσα απ’ αυτό το έργο «ΕΚΤΡΩΜΑ», εκτεθήκατε, χαρακτηριστήκατε και θα σας ακολουθεί.
Για όλο αυτό που γίνεται εδώ καθημερινά, δεν φταίει ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος. Οι φταίχτες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να λογοδοτήσουν, ενώ η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και τις υποχρεώσεις της.
Σε ποια πόλη της Ελλάδας, η είσοδός της παρουσιάζει αυτήν την εικόνα ;;;; Για να μην μιλήσουμε για Ευρωπαϊκή !!!!… Βρείτε μου μία !!!!

Όπως έχω ξαναπεί, «Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»…!!!

 

Της ΕΛΕΝΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ