ΟΑΕΔ: Νέα παράταση 4.000 εργαζομένων στην Υγεία

Τι ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης – Ποιους αφορά.

Νέα ετήσια παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης στην υγεία του ΟΑΕΔ για 4.000 εργαζόμενους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση της βουλευτού της ΝΔ κας Μίκας Ιατρίδη με τον υπουργό, τέθηκε και το ζήτημα των εργαζόμενων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 4000 στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας, για το οποίο σημειώνεται ότι είχε πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή τους στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τη βουλευτή ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν και ότι το Υπουργείο μελετά την καλύτερη δυνατή λύση και για αυτούς τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για παράταση του προγράμματος υπήρχε ήδη από πέρυσι ενώ το κονδύλι παράτασης καλύπτει και το 2023.

Συγκεκριμένα, η δαπάνη για την παράταση του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας του άρθρου 64 του ν. 4430/2016 (Α’ 205)» αφορά επιπλέον 12 μήνες ενώ αναμένεται η έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης.

Η δαπάνη για την υλοποίηση της απόφασης ανέρχεται στα 60.000.000 ευρώ για τα έτη 2021, 2022 και 2023 και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), οι συμβάσεις των ωφελουμένων θα παραταθούν για έναν ακόμη χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αφορά σε 4.000 απασχολούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν για την κατηγορία Π.Ε. στα 1.087 ευρώ, για την κατηγορία Τ.Ε. στα 1.032 ευρώ, για την κατηγορία ∆.Ε. στα 853 ευρώ και για την κατηγορία Υ.Ε. στα 775,00 ευρώ, προσαυξανόμενες με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εφημεριών, κλπ).

 

workenter.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

Please follow and like us: