Ξεκινούν οι εργασίες στο Γεφύρι της Πλάκας

Την 1η Φεβρουαρίου το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το Γεφύρι της Πλάκας, δεν άντεξε τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε  από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αράχθου, με την είδηση να προκαλεί θλίψη στο Πανελλήνιο.

Όπως αναφέρει το epirus-tv-news.blogspot.gr σήμερα 4 μήνες μετά παίρνοντας το γραφικό μονοπάτι που οδηγεί  στο γεφύρι οι πινακίδες “Εργοτάξιο -απαγορεύεται η είσοδος” αναπτερώνουν τις ελπίδες πως το μνημείο θα ξανασταθεί στη θέση του σε λίγο καιρό. Το γεφύρι αποτελούσε σύμβολο της περιοχής και μνημείο ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, χτισμένο από επιδέξιους μάστορες της πέτρας το 1866.

Πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο του ΕΜΠ πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή  και πολύ σύντομα το εργοτάξιο που έχει στηθεί γύρω από τη γέφυρα θα αρχίσει να λειτουργεί. Το γεφύρι θα αναστηλωθεί με αυθεντικά δομικά υλικά  που θα ανακτηθούν από τον ποταμό μόλις τα επίπεδα του νερού πέσουν  αρκετά .  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ,οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν  τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv-news.blogspot.gr.

Την Πέμπτη  το απόγευμα στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.), στο Μέτσοβο η παρουσίαση πανελλαδικής έρευνας για το Γεφύρι της Πλάκας.

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.