Ξεκινά και φέτος το Θεατρικό παιχνίδι με την Γιούλη Μαρούση

Θέλοντας να συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες συνάντησης αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και για αυτή τη χρονιά στο Θεατρικό παιχνίδι της Γιούλη Μαρούση. 

21078308_1354045174712192_6914069167520905284_n

Μέσα από τα παιχνίδια κίνησης, αυτοσχεδιασμούς, τραγούδια, τη δημιουργία σκηνικού χώρου, το μακιγιάζ και το φωτισμό, τα παιχνίδια επικοινωνίας ή status, την εξερεύνηση του ρόλου μέσα από αυτοσχεδιασμούς και ανά-στοχαστικές ασκήσεις , τις παγωμένες εικόνες και τις τεχνικές του θεάτρου του καταπιεσμένου θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χωροχρόνο ώστε να νιώσουμε, να απελευθερωθούμε, να δοκιμάσουμε, να πειραματιστούμε, να κάνουμε λάθη, να δοκιμάσουμε τα όρια του εαυτού και του άλλου, να ανακαλύψουμε τα εργαλεία του θεάτρου, να ασκηθούμε σε τεχνικές γνώσεις.

SAVE_20170829_021715Είναι το παιχνίδι εμπνευσμένο από το θέατρο, χωρίς όμως ο αυτοσκοπός του να είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. Μέσα από διάφορα παιχνίδια όπως η μίμηση η παντομίμα, δομημένος ή μη αυτοσχεδιασμός αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του.Επιτρέπει στο παιδί να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας.

Όπως το θέατρο είναι «η τέχνη των τεχνών», συνδυάζει δηλαδή τις περισσότερες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, έτσι και το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών με σκοπό την σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού. Η ζωγραφική, τα χρώματα, η μουσική, το σώμα μας,η φωνή και η σιωπή μας, οι εκφράσεις μας όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι τα εργαλεία μας.

Την ολοκλήρωση των μαθημάτων ακολουθεί μία θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από τα ίδια τα παιδιά.

lagos kai i xelonaΣτο χώρο μας εμψυχώτρια του Θεατρικού Παιχνιδιού είναι η ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση, απόφοιτη της Αναγνωρισμένης Ανώτερης Δραματικής Σχολής, από το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέλισσα της Έλντας Πανοπούλου, απόφοιτη  Πιστοποιητικού Επιμόρφωση του ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα : «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ», καθώς και το πρόγραμμα «ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ» και απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης κατάρτισης στο πρόγραμμα  » Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» . Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε Θέατρα της Αθήνας, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στον κινηματογράφο, ως σκηνοθέτης σε ερασιτεχνικές ομάδες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

eirini

 

Όλα αυτά είναι σε συνεργασία με την ψυχολόγο Ευγενία Μαρούση η οποία είναι εκπαιδευμένη στο θεατρικό παιχνίδι και στο ψυχόδραμα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου,  Πιστοποιητικού Επιμόρφωση του ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα : «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ», καθώς και το πρόγραμμα «ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ» και απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης κατάρτισης στο πρόγραμμα  » Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» .

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους τηλεφωνικός.

SAVE_20170829_021715 mia fora kai enan kairo lagos kai i xelona eirini Copy of Audition 21078308_1354045174712192_6914069167520905284_n