Ξεκίνησε χθες το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»(φωτό-βίντεο)

Ξεκίνησε χθες με τις καλύτερες  των εντυπώσεων το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» με τη παρουσίαση έξι  χορωδιών  το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Tο Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου,  του Δήμου Θέρμου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ.

Λαμβάνουν μέρος 11 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και οι παραστάσεις ξεκίνησαν να δίνονται από χθες στο θερινό Κινηματογράφο  ΕΛΛΗΝΙΣ και θα συνεχιστούν  και σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

To Φεστιβάλ  γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών δίνοντας  βήμα στις τοπικές χορωδίες και τους νέους καλλιτέχνες.

Την παρουσίαση των  χορωδιών που μετέχουν στο Φεστιβάλ  έχει αναλάβει ο Αλέξης Κωστάλας. Χθες πρώτη ημέρα παρουσιάστηκε η χορωδία του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», η χορωδία Γυναικών Καλυβίων Αγ. Νικολάου και η χορωδία Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς «Η Αγία Αγαθή», το  μικτό φωνητικό Σύνολο «Ορφέα» Πατρών, η  χορωδία «Μαϊστράλι» του Κέντρου Λόγου Τέχνης κι Επιστήμης «Αμφιλοχίας Δίοδος» και η  χορωδία  του Πολιτιστικού Πνευματικού Συλλόγου «Η Αγία Σκέπη». Συμμετέχει και η γνωστή καλλιτέχνης Αρετή Κετιμέ.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου ευχαρίστησε όλους τους μουσικούς για τη συμμετοχή τους

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά στις 6.30 με τη χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη».

Λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του covid 19  και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί αυστηρώς στις 6.30 και για σήμερα Σάββατο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά λόγω μέτρων οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το Τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε θερμομέτρηση κατά την είσοδο των επισκεπτών στην χθεσινή πρώτη μέρα, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα.

Δείτε σημεία από την χθεσινή πρώτη μέρα με φωτό και βίντεο:

 

 

Please follow and like us: