Ξεκίνησαν οι αιτήσεις (με παράπονα και καταγγελίες) των ευάλωτων δανειοληπτών στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου οι υποβολές αιτήσεων ευάλωτων δανειοληπτών στην ειδική πλατφόρμα του www.gov.gr με σκοπό την πολυπόθητη πλέον για πολλούς επιδότηση του επιτοκίου του στεγαστικού τους δάνειου .

 

Μία επιδότηση που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά την περιμένουν πως και πως για να μετριάσουν έστω λίγο την ζημία που τους προκάλεσαν στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων των τραπεζών και οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν.

Από την 1η Φλεβάρη λοιπόν οι πολίτες-δανειολήπτες θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα μέσω του link https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete για να εκδώσουν αρχικά την βεβαίωση ότι όντως είναι ευάλωτοι και η διαδικασία να συνεχιστεί.

Αφορά όμως η επιδότηση όλους τους χρεωμένους-ενήμερους-συνεπείς συμπολίτες μας που αδυνατούν πραγματικά πάρα την καλή τους θέληση να αποπληρώσουν το δάνειο τους μετά τις αυξήσεις που ήρθαν από το πουθενά ;

Η απάντηση από ότι διαπιστώσαμε σύμφωνα με τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε είναι όχι . . .

Η επιδότηση θα ισχύσει για περίπου 30 χιλιάδες συμπολίτες μας . . . και μονό.  Και αυτό γιατί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία τα οποία ζητάει ,ο δανειολήπτης πέφτει πάνω σε μία μεγάλη έκπληξη που τον περιμένει.

Ποια είναι αυτή ;

Το τεκμαρτό εισόδημα, δηλαδή το εισόδημα που θεωρεί το κράτος ότι έχει κάποιος, ανεξάρτητα με το εισόδημα που δήλωσε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επικοινωνία-καταγγελία αναγνώστη μας που έφτασε στο agrinioreport.com και σας την παρουσιάζουμε…..

“Γεια σας ονομάζομαι Ι.Μ άνεργος δανειολήπτης με στεγαστικό πρώτης κατοικίας και κανένα άλλο δάνειο. Συνεπής και ενήμερος ακόμα και τώρα που μου πήγαν την δόση από το πουθενά από τα 455 στα 595 με τα επιτόκια που αυξήθηκαν και πληρώνω και φτύνω αίμα για να πληρώσω. Μπαίνω στην πλατφόρμα για να κάνω αίτηση για επιδότηση επιτοκίου 50%  και πληρώ όλα τα κριτήρια έκτος από ένα . Το εισόδημά μου, και εδώ δεν ξέρω να γελάσω ή να κλάψω. Το όριο στα 7.000 ευρώ και έχω 7.407,00 ευρώ, όχι πραγματικό άλλα τεκμαρτό. Ξέρετε από αυτό που το κράτος φαντάζεται ότι έχουμε. Πραγματικό μηδέν. Ξέρετε πόσες χιλιάδες άνεργοι και συνεπείς δανειολήπτες με πραγματική ανάγκη σαν έμενα θα πεταχτούν απέξω ;  είναι απαράδεκτο όλο αυτό που αντιμετωπίζουμε και να είμαστε και συνεπείς. Ποιος νοιάζεται για μας αλήθεια; Το κράτος τι κάνει για μας;;; θέλω να ακουστώ και για όλους τους άλλους συνανθρώπους μου που έχουν το ίδιο πρόβλημα και να βρούμε μια λύση ανθρώπινη” τόνισε χαρακτηριστικά ο αναγνώστης μας.

Εμείς αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως το κράτος θα πρέπει να σταθεί δίπλα στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε αυτή την δυσχερή θέση λέγοντάς του την αλήθεια και μονό αυτή, χωρίς να εθελοτυφλεί και να κλείνει τα μάτια σε ζητήματα επιβίωσης και προσωπικής αξιοπρέπειας.

 

Please follow and like us: