Ξανά υπό κατάρρευση: η Ελληνική αυτοπροστασία ως ανέκδοτο

 Ο Αϊνστάιν μιλούσε για το άπειρο του Σύμπαντος. Αλλά άπειρο χαρακτήριζε και κάτι που όλοι παρατηρούμε ανάμεσα μας σε κοινωνικό και κρατικό επίπεδο.

Επ αφορμή της καταστροφής της Σμύρνης που θα θυμηθούμε όλοι σε 2 μέρες περίπου << πιστοί στα έθιμα >> συνεχίζουμε ως κοινωνία και κρατικός μηχανισμός στο γνωστό δρόμο της αυτοκαταστροφής. 100 περίπου χρόνια μετά την έξωση του Ελληνισμού από την Ιωνία με υπαίτιους τους Έλληνες άρχοντες, βαδίζουμε στα ίδια χνάρια. Με καθαρά Ελληνική ευθύνη.

Με τον όρο <<Ελληνική 7η Οκτώβρη>> ο γράφων αναφέρεται σε εκτίμηση και όχι σε πληροφόρηση. Δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη σοβαρή για γεγονότα εν Ελλάδι αντίστοιχα του Ισραήλ. Αλλά η στάση Ελληνικής κοινωνίας και Κρατικής μηχανής διαχρονικά τα ενθαρρύνει. Πως;

Στα γνωστά επίπεδα πολιτικής και κρατικής προστασίας η αδιαφορία είναι κλασσική. Πυροπροστασία μηδενική. Κανένας καθαρισμός κτημάτων από πολίτες και συνεργεία, καμμιά ζώνη άμυνας για τις φωτιές. Πιστοί στο ραντεβού με το παρελθόν επιτρέπουμε ως πολίτες να καίγονται τα δάση κάθε χρόνο. Πώς; Γιατί δεν ασκείται νόμιμη πολιτική πίεση για δημιουργία Δομών Δασοπροστασίας; Γιατί, αφού το Κράτος δεν μπορεί ή κατά πολλούς δε θέλει λόγω δικών του συμφερόντων να δράσει σωστά, να μην υπάρξουν εθελοντικά ομάδες περιπολίας κατοίκων , δεδομένης της νοοτροπίας του 41% που εκλέγει σχεδόν έναν αιώνα την ποιότητα των κυβερνήσεων που όλοι ξέρουν; Στην πρόσφατη πυρκαγιά της Πεντέλης κάτοικος εξηγούσε πως σώθηκε το σπίτι του μετά από καθαρισμό των χόρτων γύρω γύρω. Οι άλλοι δύσκολο είναι να το εφαρμόσουν; Δε χρειάζεται καμμιά Τουρκία και ΧΑΜΑΣ στην Ελλάδα, καιγόμαστε και μόνοι μας. Το σήριαλ <<Φυσικές Καταστροφές >> συνεχίζεται το χειμώνα με πλημμύρες, σύντομα στη μικρή οθόνη.

Μετά το μάθημα αυτό, στο οποίο η βαθμολογία είναι κάτω από τη βάση περνάμε στο επόμενο, που είναι η προστασία συνόρων. Εδώ το σοκ είναι μεγαλύτερο. Στρατιές προσφύγων κάνουν κανονική αποβίβαση σε παραλίες νησιών χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, με μια αξιοσημείωτη αλλά ανεπαρκή αντίδραση του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στον Έβρο πυροβολείται συνοριακός Φύλακας αλλά η ομοσπονδία των συναδέλφων του καταγγέλλει μεταθέσεις προσωπικού στο κέντρο της χώρας (;;;;) και αρνείται ταυτόχρονα να εμπλακεί σε ανταλλαγή πυρών με εισβολείς <<για να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο>>. Σοβαρά; Σε ενδεχόμενη υβριδική ή τακτική επίθεση με τέτοια νοοτροπία ο γράφων αρχίζει να λυπάται από τώρα που γράφεται το παρόν κείμενο. Στα νησιά οι κάτοικοι μετά από τόσα χρόνια (βλ. Ρόδος, Λέρος σύμφωνα με ΜΜΕ) ) θυμήθηκαν να ξεσηκωθούν για τους πρόσφυγες που δρουν ανενόχλητοι. Το ίδιο ισχύει και για τη μειονότητα των Ρομά, που προκάλεσε 2 πολύ σοβαρά επεισόδια στην Κόρινθο κατά οικογένειας τουριστών και σε επιβατηγό πλοίο. Πριν οι κάτοικοι – συμπολίτες κατακρίνουν το Κράτος που ανέχεται την ασυδοσία των παραπάνω ομάδων καλό θα ήταν να σκεφτούν γιατί το ανέχονται οι ίδιοι πρώτοι. Γιατί ανέχονται και τη δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης που αφήνει δράστες ελεύθερους; Άσκηση νόμιμης πολιτικής πίεσης γιατί είναι άγνωστη λέξη;

Μια παρένθεση που δεν πρέπει να παραλείψει κάποιος είναι η αυτοδικία, όπως αυτή εφαρμόστηκε στη Σαλαμίνα και στο εξωτερικό εναντίον κακοποιών. Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα, η αυτοδικία είναι φυσικό επακόλουθο ενός Δικαστικού Συστήματος που νοσεί. Πως θα αποτραπεί αυτό; Θεραπεία της νόσου. Απομάκρυνση δικαστικών λειτουργών που δεν δύνανται να προσφέρουν έργο και αντικατάσταση παραλόγων διατάξεων που γεμίζουν τον Ποινικό Κώδικα και τη Δικονομία. Έτσι θα αποφευχθεί εμφύλια σύγκρουση. Ο απλός πολίτης ΔΕΝ έχει νομική κατάρτιση για να χειριστεί σωστά ενα δράστη, απειλούνται ανθρώπινες ζωές εκατέρωθεν.

Μπαίνουμε σε πιο << βαθιά νερά >>: υβριδικές επιχειρήσεις έξωθεν. Στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική η δημοσιογράφος αντίκρυσε σε καιόμενο σημείο πεταμένα διαβατήρια. Υπάρχει σοβαρός συμπολίτης να το αναδείξει; Μεγαλύτερη απόδειξη από <<Ενεργητικά Μέτρα >> υπάρχει; Ο όρος έχει αναφερθεί πολλάκις από το γράφοντα μαζί με την πηγή του σε κείμενα. Πόσοι από τους <<κατατρεγμένους>> είναι πράκτορες ξένων υπηρεσιών; Την ίδια περίοδο φωτιά υπήρξε και σε περιοχή των Σερρών (Μακεδονία, αν θυμηθούμε τους γείτονες που τη διεκδικούν). Κανείς δεν αναφέρθηκε στην ταυτόχρονη πυρκαγιά σε βιομηχανίες (βλ. επεξεργασίας αυγών). Τυχαία; Μια πιθανότητα οικονομικής δολιοφθοράς μπορεί να αποκλειστεί; Οι αγορές λιμένων από ξένους επιχειρηματίες ελέγχεται καθόλου; Η ΕΥΠ λειτουργεί ακόμα;

Ψυχολογικές επιχειρήσεις επίσης; Φεστιβάλ που τραγουδούν Τούρκοι τραγουδιστές και υμνούν τον Κεμάλ με Ελληνική χρηματοδότηση δείχνουν δικαίως μια υποτιμητική τάση των γειτόνων προς εμάς. Σε συνάρτηση με το διαφημιστικό του <<Τουρκικού Αιγαίου>> (  βλ Turkaegean) σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ ολοκληρώνεται το σχέδιο αρνητικής προβολής της χώρας μας σε επίπεδο γεωπολιτικής αξιοπιστίας. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη η ανοχή λαού και Κράτους σε όλο αυτό.

Με μια σύντομη ανάλυση θα αναφερθεί ο γράφων στο θέμα Ανατολική Μεσόγειος και Βαλκάνια. Στην Κάσο δεν εκπλήσσεται με τα χάλια που έλαβαν χώρα, διότι ο Έλληνας λόγω της χριστιανικών καταβολών αφέλειας που πρέπει να αποβάλλει δε θέλει να αποτρέψει εισβολείς. Στη Λιβύη η Τουρκία χάνει έδαφος αλλά οι Έλληνες δε μιλάνε με το Χάφταρ(;). Στα Βαλκάνια υπάρχουν αναζωπυρώσεις από Εθνικιστικά κινήματα, λόγω και Ουκρανίας, αλλά η Ελλάδα ανέκαθεν <<επεδίωκε διάλογο >>. Η γειτονιά μας δε μας υπολογίζει και με το δίκιο της. Τα ΜΜΕ προβάλλουν την μελλοντική επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Άγκυρα. Θα είναι ανόητος όποιος του ασκήσει κριτική, όταν η χώρα μας δεν τηρεί τη γραμμή που οφείλει για τον εαυτό της. Την ίδια παράλογη διαχρονική τακτική των Ελληνικών κυβερνήσεων ακολουθεί ο Ελληνας πολίτης στην καθημερινότητα του, ας μην απορεί για τα χάλια της χώρας εσωτερικά και διπλωματικά.

Γεμάτα από κόσμο τα πανηγύρια στην Ελληνική ύπαιθρο στο μεταξύ………

(Φωτό : autoamyna. com)

 

Γράφει ο: