Νέο παιδικό βιβλίο από την Αμφιλοχιώτισσα συγγραφέα, Νένα Μπούρα

Η Νένα Μπούρα, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων από την Αμφιλοχία μας παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ο γαϊδαράκος του Μεσολογγίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.

Η 25η Μαρτίου μπορεί να τελείωσε αλλά η επέτειος για την Έξοδο του Μεσολογγίου πλησιάζει.

Πριν ένα χρόνο ο «γαϊδαράκος»  έπαιρνε 1ο βραβείο παραμυθιού σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για το 1821. Φέτος ξεκίνησε το ταξίδι του μέσα στον πόλεμο που γίνεται κοντά μας θέλοντας να αποδείξει πως ακόμα και στο σκοτάδι υπάρχει λίγο φως.

Άλλωστε και οι Μεσολλογίτες αυτό το απέδειξαν περίτρανα, γράφοντας ολόχρυσες σελίδες δόξας και ηρωισμού. Ο Μένιος, ένας σταχτής γαϊδαράκος, μαζί με τους φίλους του, τον Πέτο τον κόκορα και τη Μαριορή τη γάτα, ζουν με την οικογένεια της Ανεζούλας στο Μεσολόγγι, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Όταν οι Μεσολογγίτες αποφασίζουν να βγουν τη νύχτα κρυφά από τα τείχη της μικρής πόλης, για να γλιτώσουν από την πείνα που τους ταλαιπωρεί, τα ζώα αποφασίζουν να τους βοηθήσουν. Θα τα καταφέρουν;

Μια ιστορία που μας μεταφέρει σε μια άσχημη εποχή πολέμου αλλά και που υμνεί την αγάπη ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.

Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Κομνηνός και οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

Η Νένα Μπούρα γεννήθηκε στην Αμφιλοχία. Σπούδασε στο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.

Αγιογραφεί, κατασκευάζει χειροποίητες κούκλες για κουκλοθέατρο, χειροποίητα κοσμήματα κ.τ.λ. Μεγάλη της αγάπη όμως είναι τα λαϊκά παραμύθια, τα οποία συλλέγει από λαϊκούς αφηγητές, τα καταγράφει και τα αφηγείται σε διάφορους χώρους όπως βιβλιοθήκες, πλατείες, σχολεία κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας αφήγησης «ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΛΩΣΤΗ» η οποία ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την διάδοση του λαϊκού παραμυθιού και παρουσιάζει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού, θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής. Αρθρογραφεί στο site « Will’ o’ wisps» με θέματα σχετικά με τη λαογραφία και τους μύθους.

Το 2016 εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο «Είπαμε πολλά και σώνει» με λαϊκά παραμύθια  από τις εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές και το 2017 το δεύτερό της, «Κει που λούζονταν Νεράιδες» από τις ίδιες εκδόσεις. Ποιήματά της , διηγήματα και παραμύθια υπάρχουν σε πολλά συλλογικά έργα διάφορων εκδοτικών οίκων. Έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

 

Please follow and like us: