Νέος ΚΟΚ: Στα 30 το όριο εντός κατοικημένης περιοχής

Χαμηλώνει το όριο ταχύτητας για μετακίνηση εντός κατοικημένων περιοχών σύμφωνα με τον νέο KOK, ο οποίος φέρνει επίσης ηλεκτρονικές βεβαιώσεις και παρακολούθηση παραβάσεων.

Χαμηλώνει το όριο ταχύτητας για μετακίνηση εντός κατοικημένων περιοχών σύμφωνα με τον νέο KOK, ο οποίος φέρνει επίσης ηλεκτρονικές βεβαιώσεις και παρακολούθηση παραβάσεων. Δείτε περισσότερα.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα φέρει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος ανανεώνεται σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Οι αλλαγές εστιάζονται σε 5 σημεία-κλειδιά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα όρια ταχύτητας των οχημάτων σε κατοικημένες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ο κίνδυνος θανάσιμου τραυματισμού πεζού που θα συγκρουστεί με όχημα που κινείται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, ανέρχεται στο 80%. Για αυτό ο νέος κώδικας προβλέπει μείωση του ορίου ταχύτητας εντός κατοικημένης περιοχής στα 30 χλμ/ώρα, στα οποία ο αντίστοιχος κίνδυνος θανάσιμου τραυματισμού πεζού που θα προσκρούσει στο όχημα, πέφτει στο 10%.

Ο νέος ΚΟΚ φέρνει αλλαγές και σε άλλα σημεία όπως:

  • Έμφαση στις παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας, μη χρήσης ζώνης και κράνους, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, χρήσης κινητού τηλεφώνου, για τις οποίες προβλέπονται διαβαθμισμένα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις
  • Διαχωρισμός των παραβάσεων οδηγικής συμπεριφοράς – κατάστασης οχήματος: Δηλαδή για παράβαση οδηγικής συμπεριφοράς, δεν θα «τιμωρείται» το όχημα (π.χ. με αφαίρεση πινακίδων» αλλά ο οδηγός, με ανάλογες προσαρμογές ανά περίπτωση
  • Διασφάλιση επιβολής και είσπραξης προστίμου, με ηλεκτρονικά μέσα
  • Καθιέρωση ηλεκτρονικής διαδικασίας για παρακολούθηση online των παραβάσεων του KOK, από τα μητρώα της οποίας θα εξάγονται δεδομένα οδηγικής συμπεριφοράς και στατιστικών στοιχείων παραβατικότητας.

 

Άρθρο από το 2021

 

mototriti.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: