Νάουσα: Κρασί αντί για νερό στο συντριβάνι

Ο «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα», θα γεμίσει το συντριβάνι με 32 χιλιάδες λίτρα ξινόμαυρο κρασί, με σκοπό να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

33DA841AEA47F5CF6E26890B583D16DAΣτις εκδηλώσεις στη Νάουσα Ημαθίας για το τριήμερο της Αποκριάς, τη γιορτινή διάθεση των ντόπιων και των επισκεπτών θα βοηθήσει το κρασί που θα ρέει άφθονο, όχι μόνο από τα μπουκάλια, αλλά και από το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας.

Ο «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα», θα γεμίσει το συντριβάνι με 32 χιλιάδες λίτρα ξινόμαυρο κρασί, με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου, ο αμπελώνας της Νάουσας – που κατοχυρώθηκε νομοθετικά ως Αμπελουργική Ζώνη Ονομασίας Προέλευσης – φτάνει σήμερα τα 7.000 στρέμματα.

Η συνολική παραγωγή οίνου με Ονομασίας Προέλευσης “Νάουσα”, ανέρχεται ετησίως σε 2,5 εκατομμύρια λίτρα εκ των οποίων εξάγεται το 40%.

skai.gr

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.