Μπορούμε να βοηθήσουμε και να κλείσουμε εμείς την πληγή που άφησαν πίσω τους οι έντονες καιρικές συνθήκες σε οικεία στη Ναύπακτο(φωτό)

Άσχημες οι συνθήκες των τελευταίων μηνών για όλους μας και αβέβαιο το μέλλον μας. Όμως όπως και να έχει , όσο κι αν κουραζόμαστε και δυσανασχετούμε, όταν γυρίζουμε στην θαλπωρή του σπιτιού μας νοιώθουμε μια σιγουριά και μια ηρεμία. Ανακτούμε δυνάμεις και έτσι συνεχίζουμε.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως αντιμετωπίζουν πρόβλημα και σε αυτό. Στην καταλληλόλητα της οικεία τους. 

Ο λόγος, για το σπίτι στον Δήμο Ναυπακτίας, στην περιοχή Παλαιοπαναγιά, που χτυπήθηκε από κεραυνό στην σκεπή του κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων της 28ης Σεπτεμβρίου (έντονη καταιγίδα, άνεμοι και κεραυνοί).

Στο σπίτι αυτό μένουν δύο μεγάλες μονογονεϊκές οικογένειες. Το κόστος των ζημιών που υπέστη το επάνω μέρος του σπιτιού κατά κύριο λόγο χωρίς να είναι το μόνο, ανέρχεται στις 11.000 ευρώ.

Το δύσκολο είναι πως ο Χειμώνας είναι μπροστά, η πρόχειρη κατασκευή που υπάρχει με νάιλον και κάποια ξύλα, με το ζόρι έχει κρατήσει το νερό της βροχής να μην γεμίσει το σπίτι και προκαλέσει και άλλες καταστροφές.

Οι δύο γυναίκες που αποτελούν και την κεφαλή των δύο μονογονεϊκών οικογενειών κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Αρχικά απευθύνθηκαν στον Δήμο Ναυπάκτου ώστε να ζητήσουν βοήθεια. Μετά από την συλλογή των απαραίτητων εγγράφων και την κατάθεση αυτών στην πρόνοια και ακολούθως στην οικονομική υπηρεσία, θα εγκριθεί, όπως ενημερώθηκαν και ελπίζουν, το επόμενο διάστημα ένα μικρό ποσό ως βοήθεια και στήριξη από τον Δήμο για την έναρξη των εργασιών.

Δυστυχώς αυτό από μόνο του δεν φθάνει . . . φθάνει όμως η ανθρωπιά μας για να απλώσουμε ένα χέρι βοήθειας και να δώσουμε μια στεγανή  και ζεστή λύση σε αυτές τις δύο οικογένειες, μια ανάσα από τον Χειμώνα που όπως ακούμε θα είναι και βαρύς, αλλά και τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και με το ελάχιστο. Οι μανάδες αυτές με τα παιδιά τους, βρέθηκαν σε αυτή την δυσχερή κατάσταση από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, όχι από επιλογή και ζητούν την βοήθειά μας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δεχθεί οι δύο οικογένειες τέτοια χρηματική βοήθεια ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις εργασίες και να τις ολοκληρώσουν

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια κίνηση, να απλώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Για όποιον θέλει να βοηθήσει, ακολουθούν δυο τραπεζικοί λογαριασμοί όπου μπορεί να προσφέρει το όποιο χρηματικό ποσό.

Τα ονόματα των δικαιούχων είναι:   Τσιμπάκη Νάνσυ και Τσιμπάκη Σπυριδούλα.

Οι δύο μητέρες ευχαριστούν όλους εκ των προτέρων καθώς και όσους μέχρι τώρα τις βοήθησαν με κάθε τρόπο.

 

Ακολουθούν οι φωτό από την κατάσταση του σπιτιού τόσο αμέσως μετά την πυρκαγιά από την πτώση κεραυνού καθώς και το πως είναι τώρα.

Τωρινή κατάσταση:

Please follow and like us: