Μια πλατεία ξεχασμένη και γύρω της . . . οργασμός έργων (φωτό)

Δεν ήταν ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις ούτε πέντε, ούτε δέκα οι πολίτες που εδώ και καιρό μας κάνουν συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις: “Ξέρεις μια πλατεία που είναι στην Εθνική Οδό λίγο πριν την είσοδο της πόλης, στα δεξιά, στην περιοχή Ρουπακιά; Αυτή που απέναντί της φτιάχνεται η καινούργια δίπλα στα ΚΤΕΛ; Αλήθεια αυτή η πλατεία τι θα γίνει; Γιατί κανείς ποτέ δεν την αξιοποίησε;”

Εμείς την ξέρουμε και την έχουμε προσέξει πολλές φορές για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί , τους μόνιμους θαμώνες της και την υποβάθμισή της.

Η πρόοδος πάντα είναι το επιθυμητό σε μια πόλη αλλά επίσης και η διόρθωση ή η ανάπλαση ενός παλαιού κακοτεχνήματος.

Τα έργα δίνουν και παίρνουν στην είσοδο του Αγρινίου . . . με αυτή την πλατεία θα γίνει κάτι; έχει προβλεφθεί να αλλάξει η εικόνα της και η ουσιαστική προσφορά της στο σημείο αυτό;

“Γιατί αυτή η εγκατάλειψη; Κοιτάξτε τα δέντρα…” μας είπαν οι περίοικοι και συνέχισαν: “Θα περιμένουμε να δούμε τα σχέδια που έχουν ετοιμαστεί, δεν ζητάμε να γίνει όπως η νέα βέβαια,  που δεν έχουμε καταλάβει την αναγκαιότητά της σε αυτή την περιοχή, αλλά να συμμορφωθεί ο τόπος εδώ να καθαριστεί και να γίνει όπως μας αρμόζει”.

Πλατεία σημαίνει ξεκούραση, επικοινωνία ανθρώπων, παγκάκια, πράσινο, υγρό στοιχείο σε πόλεις σαν το Αγρίνιο με τόση ζέστη και σε περίπτωση δυνατότητας χώρου και παιδική χαρά.

Η ουσία δεν είναι απλά μια φορά να φτιάξουμε κάτι . . . αλλά να το διατηρήσουμε χρήσιμο για πολλά χρόνια ώστε να επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Please follow and like us: