Μητσοτάκης για κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+: «Η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία»

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα φέρει εντός της τετραετίας νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

«Έχουν γίνει πολλά από την προηγούμενη τετραετία για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θυμάστε ότι είχε εκπονηθεί μια εθνική στρατηγική με πρόεδρο της επιτροπής την οποία εισηγήθηκε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τον κύριο Σισιλιάνο και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα την προηγούμενη τετραετία», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του News24/7.

«Δεν έμειναν στα λόγια και στα χαρτιά αυτές οι προτάσεις, κωδικοποιήθηκαν, συμπεριλήφθηκαν σε ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Έχουμε υλοποιήσει σχεδόν 20 δράσεις που απορρέουν ακριβώς από αυτή την εθνική στρατηγική», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η ισότητα στον γάμο είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να δώσει ξεκάθαρο χρονικό ορίζοντα. «Θέλω λοιπόν να είμαι απόλυτα σαφής. Η ισότητα στο γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία. Ο χρόνος τον οποίο θα επιλέξουμε να φέρουμε αυτή τη σχετική ρύθμιση προς ψήφιση στο κοινοβούλιο προφανώς είναι μια δική μου απόφαση, όμως ισχύει στο ακέραιο όπως έχω πει προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μέσα στην τετραετία αυτή η κυβέρνηση θα το έχει επιλύσει», είπε.

 

ethnos.gr

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: