Με τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ανοίξουν τα σχολεία – Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία, όποτε γίνει αυτό, περιέγραψε στο Mega ο καθηγητής του του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας.

Ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στο σχέδιο που παρουσίασε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στους εμπειρογνώμονες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και το οποίο περιλαμβάνει διενέργεια τεστ τόσο σε μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας και επισήμανε: «Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία».

«Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια», υπογράμμισε ο κ. Σύψας για να αποκαλύψει στη συνέχεια το σχέδιο που κατέθεσε η κα. Κεραμέως.

«Χθες στην επιτροπή ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων», υπογράμμισε και επισήμανε: «Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση».

 

enikos.gr

Please follow and like us: