-->

Με προβλήματα και κενά ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά για την Αιτ/νία…αν και κάποιοι τα βλέπουν όλα ρόδινα (φωτό-βίντεο)

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας  και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, παραχώτησαν σήμερα 13 Σεπτεμβρίου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνέντευξη τύπου στα γραφεία τους στο Αγρίνιο  στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα ουσιαστικά θέματα που αναπτήχθηκαν (από τους Γ.Κατσίφα, Αγ. Συργιάνη, Μ.Σαράκη, Κ.Κορδάτος) ήταν τα κενά που υπάρχουνστις σχολικές μονάδες(στο Αγρίνιο είναι 35 διαφόρων ειδικοτήτων στην Δευτεροβάθμια, 80 στην ειδική αγωγή και 180 στην Πρωτοβάθμια, ενώ 30 στην παράλληλη στήριξη), πως ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, τα μέτρα κατά της πανδημίας, οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, ο έλεγχος των μαθητών με υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, τα ολιγομελή τμήματα που θα έπρεπε να υπάρχουν, έγινε ειδική αναφορα για τις λιγότερες καθαρίστριες φέτος στις σχολικές μονάδες μιας και θέλουεμ ασφαλέστερα και καθαρά σχολεία(και τα χρήματα που δώθηκαν από τον Δήμο Αγρινίου για το Δημόσιο σχολείο), για την εξέλιξη της στήριξης του Δημόσιου Σχολείου καθώς και για το Πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση και την περαιτέρω απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ιδιάιτερη αίσθηση μιας και το ακούσαμε και το καταγράψαμε μας έκανε η αναφορά του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας κου Θανάση Σαρδέλη κατά την τοποθέτησή του στην τελετή του Αγιασμού του 1ου Λυκείου Αγρινίου σήμερα το πρωί να τονίζει χαρακτηριστηκά: » ένας από τους δύο λόγους και ο πιο σημαντικός, που μας κάνουν να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι είναι πως από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στην αρχή. Φέτος για πρώτη φορά και ίσως η μοναδική, έχουμε και για τον νομό μας αλλά και για όλη την Χώρα, όλο το προσωπικό στην θέση τους από την αρχή του έτους. Μόνιμοι και αναπληρωτές είναι στην θέση τους. Αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο και μας βοηθά πάρα πολύ».

Ακολουθούν φωτό και όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου, καθώς και η τοποθέτηση του κυρίου Σαρδέλη.

Η τοποθέτηση του κυρίου Σαρδέλη:

Please follow and like us: