Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των ιαματικών Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου(φωτό)

Στον εσπερινό προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς  μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην μητέρα των Αγίων Αναργύρων, την Αγία Θεοδότη.

Αγία η μάνα, άγια και τα παιδιά. Τί ανατροφή έδωσε αυτή η γυναίκα στα βλαστάρια της! Με πόση ευλάβεια ζούσε την πνευματική ζωή, γι’ αυτό τα παιδιά ακολούθησαν το παράδειγμά της. Υπενθύμισε μάλιστα την φράση του μακαριστού μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη “δώστε μου μανάδες και θα αλλάξω τον κόσμο”.

Το πρωί κατά την θεία λειτουργία μίλησε ο αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος του πνευματικού έργου της Χ.Ε.Α. Πήρε αφορμή από το ευαγγελικό  ανάγνωσμα και την φράση του Αποστόλου Παύλου “η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής”. Εξήγησε ότι ο άνθρωπος της αγάπης φθάνει μέχρι τη θυσία, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου.  Δεν θα σκεφτεί τον εαυτό του, αλλά θα προσφέρει απλόχερα στους αδελφούς, είτε είναι φίλοι είτε εχθροί, είτε είναι γνωστοί του είτε αλλοεθνείς.  Και αυτή η αγάπη δεν θα περιοριστεί μόνο στα υλικά  αγαθά, αλλά θα πρέπει να επεκταθεί και στην παροχή πνευματικής βοήθειας ώστε ο αδελφός να οδηγηθεί στη σωτηρία, κοντά στην Εκκλησία.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους, όπου μνημονεύθηκαν όλα τα ονόματα που έγραψαν οι χριστιανοί, καθώς προσέρχονταν στον ιερό  ναό.  Στις ακολουθίες συμμετείχαν οι ιερείς: Κωνσταντίνος Σαράκης, Νικόλαος Ζαρκάδας, Βενέδικτος Παπαχρήστος, Ηλίας Λιάκος, Βασίλειος Λιάκος, Φώτιος Σοφρώνης και ο διάκονος  Δημήτριος Λαγούδης. Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες: Αυγέρης Νικόλαος, Βλάχος Γεώργιος, Γαρουφαλής Γεώργιος και Λεωνίδας, Γιαννακάς Άρης, Γοργολίτσας Αναστάσιος, Καραχάλιος  Κωνσταντίνος, Λέρης Ιωάννης, Μανδρούκας Γεώργιος, Παπασπύρου Παναγιώτης, Τζαβέλας Σπυρίδων, Τσιρώνης Δημήτριος και Χριστόφορος, Χατζής Ιωάννης.

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη και φίλους της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου που διακόνησαν αυτό το διήμερο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

Η χάρη των Αγίων Αναργύρων να σκεπάζει όλους μας!

Αρτοκλασία
Ο πατήρ Λαυρέντιος
Θυμίαση
Ο Διάκονος
Η είσοδος
Ευαγγέλιο
Πανήγυρις 2023