Με επιτυχία, συγκίνηση και βραβεύσεις η “Χριστιανική Αγάπη” στον προαύλιο χώρο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου(φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα, σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 8 το απόγευμα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εκδήλωση «Χριστιανικής Αγάπης» στον προαύλιο χώρο του ναού.

Ο Μάιος είναι ένας μήνας αιματοβαμμένος στις σελίδες της ελληνικής ιστορίας, γι’ αυτό το λόγο η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο χαρμόσυνο μήνυμα της αναστάσεως και στον αγώνα των Ελλήνων για την ανάσταση του Έθνους.

Δεν ξεχνάμε

  • 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ διατάζει τη δεύτερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
  • 29 Μαΐου 1453 συμπληρώνονται 569 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης
  • 1922 – 2022 ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της λήξεως όλων των πνευματικών ευκαιριών που διοργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για την περίοδο 2021/2022, καθώς και με την ευκαιρία του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», τα οποία εφέτος παρακολούθησαν 250 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και στα οποία δίδαξαν 32 εθελοντές καθηγητές.

Η εκδήλωση περιελάβανε αρχικά Αναστάσιμους ύμνους από τη βυζαντινή χορωδία των ιεροψαλτών Αγρίνιου «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με τη συνοδεία του τμήματος εκμάθησης κιθάρας και μπουζουκιού, αφιερωμένα στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τον αγώνα των νέων για μια καλύτερη και αληθινή ζωή, προβολή βίντεο «Οι υιοί των Κομνηνών» με το οποίο ακούστηκε όλη η ιστορία του Πόντου και κυριολεκτικά συγκλόνισε τους παρεβρισκομένους.

Ακολούθησε η Απονομή των πιστοποιητικών Πρώτων Βοηθειών από τον πρόεδρο Χαράλαμπο Ασλανίδη των Ελλήνων Διασωστών(ο οποίος μετέβη από την Θεσσαλονίκη στο Αγρίνιο για την εκδήλωση) σε 40 άτομα από τη νεοσύστατη ομάδα Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου (Ε.Δ.Α.) που οργάνωσε η ενορία και είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει όπου χρειαστεί, καθώς και ή απονομή των επαίνων σε όλους τους εθελοντές καθηγητές που πρόσφεραν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Να σημειώσουμε πως μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε κέρασμα σε όλους με παγωτό και χυμό.

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση καθώς και οι βραβεύσεις.

Please follow and like us: