Με επιτυχία η παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Η χώρα των πουλιών», στο Μεσολόγγι

Ο Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ-ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας  πραγματοποίησε παιδική, θεατρική παράσταση « Η χώρα των πουλιών» την Κυριακή στις 21  Μαΐου 2023 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στην Ι.Π Μεσολογγίου.

Η «Χώρα των Πουλιών», είναι μια διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου πάνω στην πιο ποιητική κωμωδία του Αριστοφάνη. Μια παράσταση που αφηγείται το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου: να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά

Την εν λόγω παράσταση προλόγισε  η θεατρολόγος,Άννα Μανθάτη, μιλώντας για την αξία της θεατρικής τέχνης στην ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών,  ως μέσο αυτοέκφρασης, εξωστρέφειας και επικοινωνίας, σημειώνοντας την παιδαγωγική του σπουδαιότητα σε καιρούς απομόνωσης και κατίσχυσης των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Αναστάσιος Ξύδης, θεατρικός παραγωγός του θεατρικού θιάσου «Κνωσός», ο οποίος  ευχαρίστησε  τους παρευρισκομένους για την στήριξη της θεατρικής τέχνης, κατατοπίζοντας το κοινό για το περιεχόμενο του έργου.

Ακολούθως, οι ερμηνείες των εξαιρετικών συντελεστών της παράστασης μάγεψαν τους μικρούς θεατές που απήλαυσαν ένα θεατρικό έργο διανθισμένο με μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά για την ψυχοπνευματική διαπαιδαγώγησή τους, ενώ η διασκευή του κειμένου υπήρξε  επίκαιρη και μοναδικά προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα, αποσπώντας το  ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών με το εύστοχο χιούμορ του.

Ο Τομέας Πολιτισμού, έχοντας ως στόχο τη  θεατρική αγωγή των μικρών παιδιών και στηρίζοντας την θεατρική πράξη που αποτελεί μέσο καλλιέργειας του πνεύματος, του ανθρωπισμού και διάπλασης του ήθους τους, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς φορείς και με τους δημιουργούς της θεατρικής τέχνης με στόχο τη γνήσια ψυχαγωγία και την προώθηση θεατρικών θιάσων που ποιούν ήθος.