Μεσολόγγι: Δέηση υπέρ των πεσόντων

Τους Ήρωες του Μεσολογγίου, στους οποίους ακούμπησε όλη η Ελλάδα το πεπρωμένο της, τίμησαν οι Μεσολογγίτες της Αθήνας.

IMG_1165
Παρουσία του Δημάρχου της Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνου, του τ. Πρωθυπουργού κ. Ιωάννου Γρίβα, του Προέδρου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Γιώργου Αντύπα, του εκπροσώπου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Γιώργου Βασιλείου καθώς επίσης εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων και πλήθους Μεσολογγιτών, τελέστηκε χθες Κυριακή 29 Μαρτίου, επιμνημόσυνη Δέηση υπερ των πεσόντων στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στον Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης οδού Αιόλου στην Αθήνα.

IMG_1183Την επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης π. Θωμάς Δροσινός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η τ. Αντινομάρχης και πτυχιούχος Γαλλικης Φιλολογίας κ. Παναγιώτα Δακαλάκη, η οποία αναφέρθηκε στην γενναιότητα και την θυσία των Ηρώων του Μεσολογγίου, τονίζοντας οτι η θυσία τους έγινε η αιτία τού Ευρωπαϊκού ξεσηκωμού και η αλλαγή της σκέψης των δήθεν μεγάλων ότι οι μικροί γεννήθηκαν δούλοι.
IMG_1164Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το Μεσολόγγι κατέχει πρωτεύουσα θέση στην Παγκόσμια Ιστορία και αυτό γιατί οι Μεσολογγίτες με την θυσία τους διακήρυξαν ότι ο Ελεύθερος άνθρωπος πάντα Ελεύθερος θα μείνει.
Τέλος η κα Δακαλάκη είπε ότι η Επανάσταση του Μεσολογγίου, το “Μεσολόγγι, το μικρό αλωνάκι” του Διονυσίου Σολωμού στο οποίο ακούμπησε όλη η Ελλάδα το πεπρωμένο της, άλλαξε τον ρου της ελληνικής Ιστορίας και έστειλε μήνυμα προς όλα τα ´Εθνη όπως μας λεει ο Εθνικός μας ποιητής Κ. Παλαμάς “Η μεγαλωσύνη εις τα Εθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα”.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης Δεησης, εν πομπή τα μέλη του Συλλόγου Αττικής, μετέβησαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στέφανο.
IMG_1169
IMG_1174
IMG_1176
IMG_1177
IMG_1182
Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.