Μεντβέντεφ: Πιθανός σχηματισμός νέας στρατιωτικής συμμαχίας, από «χώρες εκνευρισμένες» από τους Δυτικούς

«Η συνάντηση στο Ramstein και η προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί μας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τις προσπάθειές τους να μας σπάσουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν. Και έχουν αρκετά όπλα για αυτό. Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα (όπλα), αν χρειαστεί», έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφστο «Telegram». 

Deputy chairman of Russia’s Security Council Dmitry Medvedev, center, chairs a meeting of the Presidium of the Presidential Council for Science and Education at Gorki state residence, outside Moscow, Russia, Friday, Jan. 20, 2023. (Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo via AP)

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση παρατεταμένης σύγκρουσης, κάποια στιγμή θα μπορούσε να σχηματιστεί μια νέα στρατιωτική συμμαχία, η οποία θα αποτελείται από «χώρες εκνευρισμένες από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους». 

«Ο κόσμος θα είναι ένα πιο σταθερό μέρος όταν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ευρώπη και τους εναπομείναντες δύστυχους Ουκρανούς, αν δεν είναι πολύ αργά», έγραψε ο Μεντβέντεφ. 

Υπουργοί Άμυνας από 50 χώρες συναντήθηκαν την Παρασκευή στη βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν για περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο. 

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση για την αποστολή τανκς Leopard στην Ουκρανία, αλλά δεν απέκλεισε ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί τις επόμενες ημέρες. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.