ΜΕΘ Αγρινίου: Προσωρινή αναστολή ή οριστική ταφόπλακα;

Θα είμαι κατά το δυνατόν επιγραμματικός. Η 6η ΥΠΕ μιλάει για προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Αγρινίου. Δεν πείθει όμως η επιχειρηματολογία της. Για δύο λόγους:

  1. Για την πρόωρη αναστολή για συντήρηση – που γίνεται πάντοτε τον Αύγουστο μήνα εκάστου έτους – πρέπει να υπάρχει εισήγηση – ενημέρωση των ιατρών και απόφαση του Δ.Σ., που δεν υπάρχουν!
  2. Η μαζική μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε Πάτρα και Άρτα γίνεται για την “εκπαίδευσή” τους και μάλιστα υποχρεωτικά!

Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις έχουν διάφορες εκδοχές. Δεν μπαίνω ούτε στο τι έχει διαμειφθεί για τα ποσοστά θνησιμότητας, ούτε στην επάρκεια ή όχι του Διευθυντή της και του συνόλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που την στελεχώνουν. Εάν κάποιοι είχαν διαπιστώσει τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ανεπάρκειες και δυσλειτουργίες, έπρεπε να πάρουν μέτρα και όχι να κλείνουν μία ΜΕΘ όλη κι όλη, δυναμικότητας 6 έως 7 κλινών, σε ένα ολόκληρο Νομό 230.000 κατοίκων!

Πάμε παρακάτω. Έχετε αντιληφθεί ότι το 4ο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών; Ναι ή όχι; Με ποια κριτήρια το Νοσοκομείο Αγρινίου έγινε Νοσοκομείο αναφοράς και η ΜΕΘ μετατράπηκε ουσιαστικά σε ΜΕΘ COVID περιστατικών; Τότε άραγε είχε την επάρκεια να υποστηρίξει την λειτουργεία ενός Νοσοκομείου αναφοράς, όχι μόνο σε σχέση με την πανδημία και σήμερα ως διά μαγείας, ολοκληρωτικά δεν την έχει; Πόσο υποτιμητικό και απαράδεκτο είναι με μια απόφαση “σκουπιδαριό” να πετάτε στα άχρηστα 15 εργαζόμενους και να τους μετακινείτε όπου σας βολεύει; Αν αυτό δεν είναι ολοκληρωτική νοοτροπία, τι ακριβώς είναι; Και γιατί αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και των δύο (2) Νοσοκομείων του Νομού μας; Ποιο νοσηρό μυαλό επιβάλει τέτοιες αποφάσεις; Πού είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση (εργαζόμενοι, Δ.Σ.) στην υπόθεση αυτή; Για πολλαπλή φορά ρωτάω…

Η ουσία για το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι:

  • Δεν υπάρχει Διοικητής (τι πρωτότυπο άραγε;)
  • Κλείσατε την ΜΕΘ
  • Δεν λειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία
  • Το εμβολιαστικό κέντρο αγκομαχάει και κάποτε πρέπει να φύγει μέσα από το Νοσοκομείο
  • 65 κρεβάτια κλινικών είναι ανενεργά

Τι άλλο να περιμένουμε άραγε; Η ταφόπλακα που πάτε να βάλετε με συντεταγμένες κινήσεις, σε ένα Νοσοκομείο αναφοράς, πρέπει ΑΜΕΣΑ να σταματήσει και να ανατραπεί!

 

ΥΓ1. Με «εντέλεσθε» μετακινείτε προσωπικό για “εκπαίδευση” σε άλλες ΜΕΘ. Γιατί δεν βγάζετε «εντέλεσθε» για εκπαίδευση ιατρών στον μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου, που χρόνια τώρα δεν λειτουργεί. Μας το εξηγείτε;

ΥΓ2. Casus belli το προωθούμενο κλείσιμο Νοσοκομείων στο Νομό. Καιρός να γίνει αντιληπτό για να μην ζήσουμε σε επανάληψη, ό,τι έγινε το 2012. Με την υγεία δεν παίζουμε…   

     

Πάνος Παπαδόπουλος