Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πρεμιέρα της ταινίας «Βρες τα φτερά σου…» που γυρίστηκε στο Αγρίνιο (φωτό-βίντεο)

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Βρες τα φτερά σου…» που γυρίστηκε στο Αγρίνιο και προβλήθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 20:00 στον θερινό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ.

Η ταινία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μαθητών του κινηματογραφικού εργαστηρίου του σκηνοθέτη Γιώργου Λουριδά που λειτούργησε στο Αγρίνιο από τον Δεκέμβριο 2019 έως τον Ιούνιο 2020.

Πριν την προβολή ο σκηνοθέτης μίλησε στο κοινό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους τους παρευρισκόμενους, τους ανθρώπους του Δήμου που βοήθησαν στην προβολή, και κυρίως τους μαθητές της σχολής που συμμετείχαν στην δημιουργία αυτού του αποτελέσματος.

Τόνισε ότι αυτή η ταινία είναι μόνο η αρχή και έπεται συνέχεια με πολλές ακόμα κινηματογραφικές παραγωγές που θα προβάλλουν το Αγρίνιο και την ιστορία του. Διαβάστε στην συνέχεια την συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στην Χρύσα Σπαή.

Μέλισσα Σελεβίστα – Χρύσα Σπαή – Γιώργος Λουριδάς – Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Βλάσης Μιζάλος
Πότε γυρίστηκε η ταινία «Βρες τα φτερά σου…» και πόσο διήρκεσαν τα γυρίσματα;
Η ταινία γυρίστηκε μες τον Ιούνιο και τα γυρίσματα διήρκεσαν ακριβώς μία εβδομάδα. Όμως η προετοιμασία αλλά και η μετά-επεξεργασία της ταινίας διήρκεσαν πολύ περισσότερο. Το ψάξιμο χώρων (ρεπεράζ) και η ανάπτυξη της ιδέας είχαν ξεκινήσει από τον Απρίλιο. Μετά τα γυρίσματα, το μοντάζ και η επεξεργασία του ήχου δουλεύτηκαν δύο μήνες μέχρι να έρθουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν μαθητές του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου ή είχαμε και συμμετοχές απέξω;
Οι δύο πρωταγωνίστριές μας: Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Γεωργία Καποπούλου ήταν τα υποκριτικά ταλέντα που συμμετείχαν από το κινηματογραφικό εργαστήρι. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν παιδιά που μας ήρθαν από την πόλη. Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω ειλικρινά όλα τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή για το casting. Όσους επιλέχθηκαν αλλά και όσους δεν κατάφεραν να χωρέσουν στην ιδέα. Μας τόνωσαν πολύ με το ενδιαφέρον τους και απέδειξαν ότι το Αγρίνιο διαθέτει έντονη καλλιτεχνική ταυτότητα.

Ο Γιώργος Λουριδάς με μαθητές της σχολής.
Αριστερά του: Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, Γεωργια Καποπούλου, Μέλισσα Σελεβίστα
Δεξιά του: Λάζαρος Τσόλκας, Κων/νος Καρνέταζης, Κων/νος Σαμψών, Κών/νος Παπαγιάννης

Τι θέμα διαπραγματεύεται η ταινία; Ποιό είναι το ύφος της;
Το ύφος της είναι κοινωνικό. Μιλάει σαφώς για την θέση της γυναίκας σήμερα αλλά και για το σύνολο των ανθρώπων που νιώθουν πιεσμένοι από την κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί. Η Άλια, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, είναι μια ώριμη γυναίκα που ωστόσο ταλαιπωρείται ακόμα πίσω από τις ταμπέλες που την εμποδίζουν να βρει τον πραγματικό της εαυτό. Βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς εύκολης “ταμπελοποίησης” προσώπων και με άνεση εξακολουθούμε να το υποστηρίζουμε ακόμη και σήμερα.
Θα παιχθεί και σε άλλες πόλεις, ενός και εκτός Ελλάδος; Θα λάβει μέρος και σε κάποιο φεστιβάλ;
Αυτό θα το δούμε μαζί με τα παιδιά που την συν-δημιούργησαν αφού η ταινία είναι και δική τους. Είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο της αυτή η ταινία αφού φάνηκε πως μίλησε στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς που μας τίμησαν με την εντυπωσιακή παρουσία τους και μας γέμισαν χαρά με τα ενθαρρυντικά τους λόγια.

Στο σύνολο των ταινιών που γυρίσατε ποιόν αριθμό έχει; κάντε μια αναδρομή επιγραμματικά και στις προηγούμενες δουλειές σας;
Ως μικρού μήκους, είναι η πέμπτη προσωπική μου. Από αυτές βέβαια που έχω επιλέξει να προβάλλω γιατί υπάρχουν και άπειρες σπουδαστικές. Έχω στο ενεργητικό μου ένα ντοκιμαντέρ, μία μεσαίου και μία μεγάλου μήκους. Μπορεί ο κόσμος να τις αναζητήσει όλες μέσα απ’ το προσωπικό μου site: https://georgelouridas.weebly.com/ (Εδώ την ταινία «Βρες Τα Φτερά Σου»)

Το μήνυμά σας στο κινηματογραφικό κοινό;
Να περιμένετε πολλά από την ομάδα μας καθώς υπάρχει όρεξη αλλά και πλείστες, όμορφες ιδέες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την πόλη του Αγρινίου να επανασυσταθεί αλλά και να γίνει ευρύτατα γνωστή εντός και εκτός Ελλάδας.


Δείτε βίντεο από την εκδήλωση

Please follow and like us: