Μεγάλες οι καταστροφές στην περιοχή της Στράτου Αγρινίου από τις βροχοπρώσεις (φωτό-βίντεο)

Μόλις μια εβδομάδα μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους τοι Ιανού, περιοχή του Δήμου Αγρινίου δοκιμάστηκε έντονα σήμερα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις.Ρέματα φούσκωσαν από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν στην περιοχή και τα ορμητικά νερά παρέσερναν το κάθε τι στο πέρασμά τους.

Η Π.Υ Αγρινίου δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παρέμεινε σε κάποιες επιχειρήσεις ώστε να παρέχει κάθε βοήθεια έως και αργά το απόγευμα.

Τα συνεργεία του Δήμου έφτασαν στα σημεία όπου διαπιστώθηκαν τα μεγάλα προβλήματα, μηχανήματα άρχισαν τις διανοίξεις ώστε τα νερά να μην πνίξουν το χωριό.

Έπειτα από την συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  κατατέθηκε αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  η περιοχή Στράτου. Παρόντες ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Το ευτύχημα ήταν πως δεν απειλήθηκε καμιά ανθρώπινη ζωή, ενώ σε συνομιλίες που είχαμε με κατοίκους μας είπαν χαρακτηριστικά: ” Η βροχόπτωση ήταν πρωτοφανής, τα ρέματα φούσκωσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Αν δεν είχαν καθαριστεί μετά τον Ιανό δεν θα είχε μείνει τίποτα από το χωριό μας. Εμείς ευτυχώς γλυτώσαμε τα ζωντανά μας, οι γείτονές μας όπου ακόμη υπάρχει η Πυροσβεστική, έπαθαν μεγάλη καταστροφή. Ελπίζουμε να μην συμβεί κάτι άσχημο απόψε μιας και δεν φαίνεται να σταματά η για πολλές ώρες ακόμη η βροχή. Προς το παρόν όπως βλέπετε τα νερά υποχώρησαν αλλά όλα αυτά που έφεραν μαζί τους θα κλείσουν σύντομα το ρέμα με την επόμενη δυνατή μπόρα. Χρειάζονται άμεσες και οριστικές λύσεις από τους αρμόδιους για να μην έχουμε κάθε χρόνο τα ίδια σε διάφορες περιοχές”.

Ακολουθούν φωτό κατά την διάρκεια της βροχόπτωσης με το φουσκωμένο ρέμα να σκεπάζει τον δρόμο, σημεία όπου έγινε άντληση υδάτων και σημειώθηκαν καταστροφές καθώς και εικόνες-βίντεο από την κατάσταση μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Please follow and like us: