«Μας έστειλαν 25άδες rapid test αντί για ατομικά self test» καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Αντί για self test, παρέλαβαν rapid test των 25 τεμαχίων.

Τα τεστ που παραδόθηκαν στις φαρμακαποθήκες δεν είναι self test αλλά rapid test, σύμφωνα τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές, κατήγγειλε στην τηλεόραση του Open ότι τα kit που παρέλαβαν δεν ήταν αυτά που περίμεναν. Αντί δηλαδή για self test, παρέλαβαν σύμφωνα με τον ίδιο, rapid test και μάλιστα σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων κι όχι ατομικές.

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και χοντρή γκέλα. Περιμέναμε kits αυτόνομα, αλλά βλέπουμε rapid test κι όχι self test. Μας έχουν δώσει συσκευασία με 25 kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές» λέει χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε, ότι «περιμέναμε αυτόνομες συσκευασίες του ενός. Μας έφεραν rapid test αντιγόνου με την μπατονέτα. Συγκεκριμένα η φαρμακαποθήκη μας προμήθευσε με το Sars-cov-2 Rapid Antigen rapid test».

«Είναι πολύ δύσχρηστο και για τον πολίτη και για μας», σημειώνει ο κ. Δαγρές, ο οποίος διευκρινίζει ότι αυτά που παρέλαβαν κανονικά πρέπει να επιστραφούν και να δοθούν στους φαρμακοποιούς αυτόνομα, σφραγισμένα self test.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται το Open TV ανέφεραν ότι «είναι self test, δεν υπάρχουν ακόμα σε ατομικές συσκευασίες» ενώ τόνισαν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Πληροφορίες του ρεπορτάζ, αναφέρουν, ότι τα self test δεν θα είναι σε ατομικές συσκευασίες αλλά θα τα συσκευάζουν εκ νέου οι φαρμακοποιοί.

Υπενθυμίζεται επιπλέον, ότι από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα ώστε μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί να μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

 

lifo.gr

Please follow and like us: