Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές με 5 συνεχόμενα αρνητικά τεστ Covid

Τη δυνατότητα για δωρεάν διακοπές μίας εβδομάδας σε τουριστικό προορισμό του εσωτερικού με την επίδειξη πέντε συνεχόμενων αρνητικών τεστ κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το τελευταίο από τα τεστ να έχει γίνει 72 ώρες πριν από την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον τουριστικό κόσμο της χώρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι αντίστοιχη με αυτή για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει ήδη μια ξεχωριστή πλατφόρμα, στην οποία θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Η νέα πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη με την κεντρική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, ώστε να ενημερώνεται αυτόματα ο αριθμός των τεστ και τα αποτελέσματα.

Αυτό που μένει να αποτυπωθεί στην Υπουργική Απόφαση που θα ακολουθήσει είναι αν εκτός από το τουριστικό κατάλυμα θα υπάρχει και επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων θα είναι 6 βράδια για το σύνολο της χώρας, με εξαίρεση τα καταλύματα των Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Εβρου, όπου μπορούν να φθάσουν και τις 10 διανυκτερεύσεις.

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα κλειδώσει μαζί με την επίσημη ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού για τους επισκέπτες του εξωτερικού.

 

eleftherostypos.gr

Please follow and like us: