Μήνυμα Σπήλιου Λιβανού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στον τόπο μας, αλλά και σε ολόκληρη τη γη γιορτάζουμε ταυτόχρονα την απελευθέρωση του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Όμως, η σημερινή ημέρα γιορτής, ελευθερίας και αυτοδιάθεσης είναι τελείως διαφορετική από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, ο COVID-19 έχει εισβάλλει στη ζωή μας ως λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα.

Έχει σημάνει ένας παγκόσμιος συναγερμός και διεξάγεται ένας ασύμμετρος  πόλεμος ενάντια σε έναν πολύ επικίνδυνο αόρατο εχθρό.

Η χώρας μας από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει αυτό τον εχθρό με ψυχραιμία, ακολουθώντας όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς πανευρωπαϊκά αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες πρωτοπορούν στην καταπολέμηση αυτής της Πανδημίας. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα σκληρά μέτρα πρόωρα και αυτό φαίνεται ότι αποδίδει.

Το διαχρονικό πατριωτικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι ότι όταν οι Έλληνες αγωνιζόμαστε ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τα πάντα, κερδίζουμε και τις πιο δύσκολες μάχες.

Όπως το 1821 διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ελευθερία μας, έτσι και τώρα η ενότητα των πολιτών, η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, η αλληλεγγύη και η ατομική ευθύνη απέναντι στο σύνολο θα αποδειχθούν καταλύτες για να νικήσουμε – με τις λιγότερες δυνατές απώλειες – αυτόν τον αλλόκοτο, ολότελα διαφορετικό πόλεμο που αντιμετωπίζουμε. Αυτές οι αρετές αποτελούν και το σύγχρονο, το νέο πατριωτισμό των Ελλήνων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας πρέπει να είναι η ανάδειξη της ελπίδας. Μιας ελπίδας που γεννιέται από την υπομονή, την ψυχραιμία και τη σοβαρότητα που επιδεικνύουν οι νέοι Έλληνες πατριώτες, μένοντας σπίτι και ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες της επιστημονικής ηγεσίας και τους έκτακτους κανόνες του σύγχρονου κράτους δικαίου της ελληνικής πολιτείας.

Μιας ελπίδας που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε ένα διπλό στόχο μετά τη νίκη επί του κορωνοϊού. Πρώτον, να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και της εθνικής μας οικονομίας μετά την κρίση. Και δεύτερον, να γιορτάσουμε του χρόνου, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι στους δρόμους και τις πλατείες τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Φέτος, λοιπόν, χωρίς παρελάσεις και ανοιχτές εκκλησίες, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μένουμε στο σπίτι μας. Μένουμε μόνοι μας, αλλά όχι αποξενωμένοι. Ανεβάζουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας. Είμαστε δυνατοί και θα νικήσουμε!

Please follow and like us: