Μέσα στον Οκτώβριο τα 50 «φθηνά» προϊόντα για το καλάθι της νοικοκυράς

Πως θα συγκρίνουμε τις τιμές στα ράφια

Θα περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως γάλα, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ και ζάχαρη, καθώς και απορρυπαντικά και χαρτικά.

«Η κάθε αλυσίδα super market θα παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο το «καλάθι της νοικοκυράς», στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται 50 διαφορετικά προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού, προκειμένου να δοθεί η μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές στο μέγιστο δυνατό βαθμό», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ),  του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Το «καλάθι της νοικοκυράς» θα περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως γάλα, ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, καφέ και ζάχαρη, καθώς και απορρυπαντικά και χαρτικά, ενώ οι τιμές τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα σελίδα e-katanalotis, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να τις συγκρίνουν. Σε αυτά τα είδη, τα σούπερ μάρκετ θα αυξήσουν μεν τις τιμές, αλλά σε ποσοστό κάτω από τον κλαδικό πληθωρισμό.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε πως οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα συνεχιστούν εντατικά πάνω στο περιθώριο κέρδους στα σημαντικά -όπως λέει ο νόμος- προϊόντα για τη διαβίωση του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, εξετάστηκε διεξοδικά το ζήτημα της επάρκειας των προϊόντων, ένα θέμα που απασχολεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες υπό τις παρούσες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η ελληνική αγορά, όπως και κατά την περίοδο του Covid, κατάφερε να ξεχωρίσει και να μην έχει ζητήματα ελλείψεων, θα καταφέρει και τώρα να έχει πλήρη επάρκεια προϊόντων, παρά τις πολύ μεγάλες διεθνείς πιέσεις σε διάφορα είδη προϊόντων.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που έκαναν όλους τους προηγούμενους μήνες για να προλάβουν να έχουν επαρκείς προμήθειες που δημιουργούν δίχτυ ασφαλείας για τον Έλληνα καταναλωτή. Και θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ για αυτό.

Η Κυβέρνηση θα παραμείνει κοντά στον κλάδο για να λύνει θεσμικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την πορεία, ώστε να συνεχίσουμε αυτή την καλή μας συνεργασία, αλλά και θα παρακολουθούμε με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα την εφαρμογή αυτών των αποφάσεών μας».

 

 

workenter.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: