Μάθε πώς να συγκρίνεις τους παρόχους ρεύματος για το 2022

Μην βιάζεσαι να αλλάξεις τιμολόγιο στο ρεύμα. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί κάναν το λάθος, χωρίς να κάνουν πρώτα έρευνα αγοράς για την αλλαγή παρόχου ρεύματος.

Σήμερα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος οι εταιρείες ρεύματος προσφέρουν πολλά πακέτα και δελεαστικές προσφορές. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς καταναλωτές λόγω της οικονομικής ανασφάλειας να κάνουν βιαστικές επιλογές και να πέσουν σε λάθη και σφάλματα που αργότερα τα πλήρωσαν ακριβά. Η μετάβαση από τον παλιό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος σαν καινούργιο αποτελεί εμπεριστατωμένη έρευνα και επεξεργασία όλων των οικονομικών δεδομένων. Για να κάνει κάνεις σύγκριση στο ρεύμα, θα πρέπει να κάτσει να αναλύσει όλες τις παραμέτρους που δίνονται από τις εταιρίες παροχών προκειμένου να βρει το πιο οικονομικό τιμολόγιο. Παρακάτω θα δώσουμε μερικές συμβουλές για αυτούς που επιθυμούν να ψάξουν κάτι καλύτερο προκειμένου να δουν τα έσοδά τους να μειώνονται αισθητά.

Όλοι ψάχνουμε στο διαδίκτυο για να βρούμε πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και με την τιμή της κιλοβατώρας. Γεγονός είναι ότι πολλές σελίδες τον τελευταίο καιρό ασχολούνται  με το χρηματιστήριο της ηλεκτρικής ενέργειας. Διαθέτουν επιστημονικό προσωπικό που ασχολείται καθημερινά και έρευνα όλες τις εξελίξεις στις τιμές της κιλοβατώρας όπως αυτές διαμορφώνονται κάθε μήνα. Όλες οι εταιρείες οφείλουν να ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό με τις τρέχουσες τιμές. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις χρεώσεις που θα ισχύουν τον επόμενο μήνα θα πρέπει να έχουν βγει μέχρι τις 27 του τρέχοντος μήνα. Αν θέλει λοιπόν κάποιος να κάνει μία σωστή έρευνα και σύγκριση σε ρεύμα θα πρέπει να το κάνει προς το τέλος του μήνα και όχι στην αρχή. Μετά τις 20 του μήνα ρυθμιστική αρχή ενέργειας ανακοινώνει τις  ρυθμιζόμενες χρεώσεις που μπαίνουν σε όλα τα τιμολόγια  ανεξάρτητα με τους παρόχους.

 

Το βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξει κανείς πριν κάνει οποιαδήποτε σύγκριση είναι τα εξής:

Αν θέλει να έχει μία αντικειμενική εικόνα του ρεύματος που καταναλώνει και τι θα πληρώνει στο επόμενο συμβόλαιο, καλό θα είναι να γνωρίζει το σύνολο σε κιλοβατώρες που καταναλώνει το χρόνο η τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο. Με βάση αυτό τον αριθμό, θα ζητήσει προσφορές από όλες τις εταιρείες παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου.

Αν τον ενδιαφέρει να έχει και παροχή φυσικού αερίου πέρα από το ρεύμα, καλό θα είναι να σκεφτεί και το ενιαίο τιμολόγιο, κάτι μπορεί να του προσφέρει γενναία έκπτωση στον τελικό λογαριασμό.

Επίσης θα πρέπει να προσέξει πριν υπογράψει, αν η εταιρεία διαφοροποιεί τη χρέωση βάση κλίμακας κατανάλωσης σε κιλοβατώρες. Η χρέωση της κιλοβατώρας αλλάζει αν το νοικοκυριό ξοδεύει λιγότερες από 500 κιλοβατώρες και αν ξεπερνάει τις χίλιες ή τις 2.000.

Αν έχουμε επιχείρηση προφανώς εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά και η χρέωση διαφέρει κατά πολύ. Αν η κατανάλωσή μας σε κιλοβατώρες είναι μερικές χιλιάδες το μήνα, θα πρέπει να κάνουμε εμείς μία πρόταση στην εταιρεία και να μας κάνουν μία καλύτερη προσφορά, σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα και τις ανάγκες της επιχείρησης. Πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό και αποδέχονται οποιαδήποτε πρόταση τους κάνει η εταιρεία στην τιμή της κιλοβατώρας.

Προσέχουμε τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο και τα διαβάζουμε πολύ καλά πριν υπογράψουμε. Όλες οι εταιρείες οφείλουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους και να επιλύουν όλα τα προβλήματα και απορίες που έχουν πριν υπογράψουν οποιοδήποτε συμβόλαιο για την παροχή ρεύματος. Δοκιμάστε να έρθετε σε επικοινωνία με κάθε εταιρεία από την εξυπηρέτηση πελατών, με τα τηλέφωνα που διαθέτουν προκειμένου να δείτε κατά πόσο ασχολούνται σοβαρά με τους πελάτες τους.

Please follow and like us: