Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Ένοχος ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της Proton Bank

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων.

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους 8 κατηγορούμενους για δάνεια 792 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank.

Οι δικαστές καταδίκασαν τον επιχειρηματία, 2 δικηγόρους και 6 στελέχη της Τράπεζας μόνο για το αδίκημα της απιστίας. Ωστόσο, απηλλάγησαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενώ οι υπόλοιποι 34 αθωώθηκαν πλήρως.

Ο γνωστός επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, οι οποίοι την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρείες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

Τέσσερα χρόνια διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία με τους 9 καταδικασθέντες να ζητούν από το δικαστήριο να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά και το δικαστήριο να αποφαίνεται στις 13 Ιανουαρίου.

 

ethnos.gr

Please follow and like us: