Κραυγή αγωνίας άνεργου πατέρα

“Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου σε ίδρυμα…”

590_187290b9f70c19e7508b6f8835927a88Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στο φαγητό, τη στέγη, στο μεγάλωμα των παιδιών του, δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, ζητά ένας άνεργος 37χρονος στην Αμαλιάδα.

«Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου στο ίδρυμα» είναι η κραυγή αγωνίας του 37χρονου, που βλέπει να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του, όσο διαπιστώνει αδιαφορία απέναντι στον ίδιο και την οικογένειά του.

Πέντε χρόνια άνεργος αναζητεί το μεροκάματο και δεν διστάζει να δουλέψει ακόμη και για 5 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα δύο πιτσιρίκια του, το κοριτσάκι του που είναι 18 μηνών και το αγοράκι του που είναι 8 μηνών.

Μοναδικοί συμπαραστάτες του το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, που τον βοηθάνε με τρόφιμα. Όμως, δεν περιορίζονται οι ανάγκες μόνο στο φαγητό. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει φθάσει τα 565 ευρώ και έπρεπε να τον είχε εξοφλήσει από τον προηγούμενο μήνα, αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα και φοβάται ότι σύντομα θα του κόψουν το ρεύμα.

«Ζήτησα βοήθεια από την εκκλησία, πήγα ότι χαρτιά μου ζήτησαν, αλλά τελικά δεν μου είπαν ότι δεν γίνεται τίποτα. Αρρώστησε το παιδί μου και ήμουν στο νοσοκομείο του Πύργου και τελικά με βοήθησαν με τα φάρμακα το “Χαμόγελο του Παιδιού” και ο Ερυθρός Σταυρός της Αμαλιάδας και ευχαριστώ πολύ την πρόεδρο την Μαρία Χριστοφόρου που μου πήρε τη μάσκα για το άσθμα του παιδιού μου. Πρέπει να πληρώσω το ρεύμα, το ενοίκιο και δεν έχω τίποτα, πώς θα ταΐσω τα παιδιά μου;» διερωτάται ο 37χρονος.

Απευθύνθηκε και στο δήμο, αλλά ούτε εκεί είχε αποτέλεσμα, αφού τον έχουν στο περίμενε και δεν βλέπει φως στον ορίζοντα. «Καθημερινά με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου. Σκέφτομαι πως θα επιβιώσουμε. Δεν θέλω να στείλω τα παιδιά μου σε ίδρυμα. Παρακαλώ πολύ, όποιον μπορεί, να με βοηθήσει, για να μπορέσω και εγώ να αναστήσω τα δύο αγγελούδια μου» είναι η έκκληση του 37χρονου προς την κοινωνία, με την ευχή να εισακουσθεί η φωνή του.

patrisnews.com

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.