<<Γουοουκ>> κουλτούρα: οι μάσκες έπεσαν

Οι εκτιμήσεις του γράφοντος για νέα μορφή δικτατορίας και μοντερνοφασισμού επιβεβαιώνονται μετά το νέο κύμα που προέκυψε και λέγεται  Γουόουκ (woke) ή αλλιώς Κίνημα των Αφυπνισμένων.

Η κουβέντα στη χώρα μας ξέσπασε μετά την αποβολή καλλιτέχνη από διαγωνισμό κόμιξ, επειδή εγκωμιαστικά παρουσίασε τον Ιωάννη Μεταξά και τον Γεώργιο Διγενή – Ακρίτα της ΕΟΚΑ, που έγινε η αιτία να χαρακτηριστεί φασίστας.

Ίσως και εκείνος αν απέφευγε την κίνηση αυτή να μην αποκλείονταν. Όμως το ζήτημα είναι αλλού. Ο γράφων έχει αναφερθεί στο επιχειρούμενο <<καλούπωμα>> που ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλουν ορισμένα κέντρα σαν φυσιολογικό στυλ ζωής και συμπεριφοράς, με ποινή το κοινωνικό και όχι μόνο περιθώριο σε όποιον δεν το αποδέχεται.

Ξεκίνησε ως ένα υγιές κίνημα αφύπνισης και προστασίας των Αφροαμερικανών από την αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Οι ίδιοι οι ιδρυτές του παραδέχονται ότι έχασε τα χαρακτηριστικά του και εκμαυλίστηκε ως <<εργαλείο επιβολής >> διεστραμμένων προτύπων. Ποια είναι αυτά; Η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας ως φυσιολογική συμπεριφορά, διακρίσεις ΥΠΕΡ ομοφυλόφιλων ατόμων και γυναικών, η αγάπη προς κάθε παραδοσιακή αξία ως <<καθυστερημένη και φασιστική >> συμπεριφορά και <<διά της επιβολής>> άλλα είδη συμπεριφορών που πλέον ονομάζονται <<πρόοδος>>. Γνωστή ιστοσελίδα ειδήσεων της χώρας ( athensvoice.gr) μας αναφέρει ότι σε ΗΠΑ και Σουηδία έχουν γίνει διακρίσεις σε πανεπιστήμια ΥΠΕΡ γυναικών και ατόμων ΛΟΑΤΚΙ όσον αφορά θέσεις εργασίας, ενώ παρατηρήθηκε επιθετική συμπεριφορά σε μέλη ακαδημαϊκών κοινοτήτων με <<συντηρητικές θέσεις >>, που δεν συνάδουν κατά την άποψη του κινήματος με τα πανεπιστήμια. Είναι ιδιοκτησία τους? Μάλλον όχι, το κίνημα όμως τα κάνει ορμητήριο.

Ο γράφων λυπάται που επιβεβαιώνεται με τις προβλέψεις του. Έχει αναφερθεί από πέρυσι σε αυτό το νέο είδος δικτατορίας με φερετζέ φιλελεύθερο. Εκεί που δήθεν αγωνίζονται κατά των διακρίσεων, τις δημιουργούν μόνοι τους οι πρωτεργάτες του <<κινήματος>>. Υποστηρίζοντας παράλογες και αντεπιστημονικές θέσεις ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Επίσης επιτίθενται εναντίον όποιων διαφωνούν με τα <<καλούπια>> τους.

Ας θυμηθούμε παραδείγματα :  οι ΛΟΑΤΚΙ έχει γίνει θέμα αναφοράς στα κείμενα του γράφοντος 3 φορές σε 5 μήνες, για τον αυταρχικό τρόπο αναζήτησης της αποδοχής εκ μέρους του κοινού της συμπεριφοράς τους ως φυσιολογικής. Το φεμινιστικό κίνημα πρέπει να μετονομαστεί σε φεμιναζιστικό, διότι από υγιούς χειραφέτησης της γυναίκας κατέληξε σε κίνημα εγωπάθειας και αυταρχισμού εις βάρος του αρσενικού πληθυσμού με <<επινόηση>> δικαιωμάτων και τρομερή χειριστική συμπεριφορά. Τα πάντα δικαιολογούνται όταν πρόκειται για γυναίκα, δεν είναι έτσι όμως. Οι <<μετανάστες>> οι λαθραία εισερχόμενοι αποτελούν τα αγαπημένα πειραματόζωα των <<προοδευτικών>>, με παραπάνω δικαιώματα και αυτοί. Το ίδιο πλέον και οι χρήστες ουσιών, που λέγονται πλέον <<κοινότητα >>. Όποιος διαφωνεί με τη Δικτατορία τους, παύει να λέγεται άνθρωπος……..

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο πολύς λαός κοιμάται. Το ακροατήριο πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα που λέγεται << αχρηστία κριτικής σκέψης >>. Ειδικά στην Ελλάδα. Το είδαμε και με τα εμβόλια τύπου Φάΐζερ. Μιλάμε όμως για επιβολή και όχι απλά για <<μόδα>>.

Μήπως να προβληματιστούμε?

(Πηγή εικόνας :Ανοιχτοί Ορίζοντες)