Κοτζιάς για Σκοπιανό: Δεν συμφωνεί ο Καμμένος με τον όρο Μακεδονία

Στο «καυτό» θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Εμείς θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επανέλαβε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι μια σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις και ερωτηθείς σχετικά με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι είναι φυσιολογικό στους κόλπους μιας κυβέρνησης να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

«Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με τον όρο «Μακεδονία» στα ελληνικά» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας όμως ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή.
Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη του δεν παρέλειψε να ασκήσει εντονότατη κριτική στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα της ονομασίας λέγοντας ότι η ΝΔ αποδείχθηκε ανίκανη ως κυβέρνηση γιατί δημιούργησε το πρόβλημα και αποδεικνύεται επίσης ανίκανη ως αντιπολίτευση γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα.

«Η αντιπολίτευση της ΝΔ αρχίζει και τελειώνει στο αίτημα για εκλογές. Αυτο δειχνει μια φτώχεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς και σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή να λύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαπτίσια της ΠΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Την σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

 

eleftherostypos.gr