Κορονωϊός: Αυτό είναι το νέο μέτρο που εξετάζεται στην Χώρα μας

Παρά τον μειωμένο αριθμό των νέων κρουσμάτων κορoνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για περιορισμό της διασποράς του ιού.

Μάλιστα, μέσα σε μόλις πέντε μέρες εντοπίστηκαν 1.066 κρούσματα, κάτι που φανερώνει ότι ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει υψηλός.

Με την Αττική να βρίσκεται στο «κόκκινο», οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων.

Συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» βρίσκεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Γώγος: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας

Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας τον χειμώνα ανέλυσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι θα συμβεί τον χειμώνα, κυρίως μετά τα τέλη Οκτωβρίου – Νοεμβρίου όταν και εμφανίζεται και η γρίπη, ωστόσο υπάρχουν τρία σενάρια:

Πρώτον, να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα, μπορεί μεγαλύτερο και από αυτό του Μαρτίου, και μετά πλήρη εξασθένηση του ιού.

«Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Βέβαια ξέρουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του ιού και το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο. Στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο βαριά μέτρα, καθώς τα κατά τόπους μέτρα που έχουμε πάρει, είδαμε ότι μπλοκάρουν την επιδημία. Ωστόσο, αποκλείω γενικευμένο lockdown», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξουν πολλά μικρά, συνεχή κύματα και το τρίτο συνεχή κύματα, το ένα μικρότερο από το άλλο που θα τελειώσουν μέχρι το 2021.

 

newsique.gr

Please follow and like us: