Κοπή Βασιλόπιττας στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Αγ. Τριάδος Αγρινίου

Τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να ευλογήσει την βασιλόπιττα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών της Ενορίας.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελευθερία Ρόμπολα, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου και έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός μιλώντας στις κυρίες αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες μέσα στην Ενοριακή διακονία στηρίζοντας το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας. Αναφέρθηκε στις γυναίκες που ακολουθούσαν τον Χριστό, αλλά και στο έργο των διακονισσών στη ζωή της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχει Ενορία που να μη στηρίζεται στην γυναικεία παρουσία τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων γυναικών, οι οποίες από το 1998 εργάζονται εθελοντικά και στηρίζουν αυτόν τον Σύλλογο και την Ενορία. Επίσης ανακοίνωσε ότι η Ενορία της Αγίας Τριάδος Αγρινίου θα είναι η πρώτη που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει Σπίτι Γαλήνης Χριστού, δηλαδή ενοριακό συσσίτιο και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ενορίες του Αγρινίου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/v8UVn9P78jJh51SX6

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

 της  Ιεράς  Μητροπόλεως