-->

ΚΝΕ: Καταγγελία για τα εμμετικά STORIES στελέχους της ΟΝΝΕΔ, στήριξης της σφαγής του ΙΣΡΑΗΛ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ,

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΜΕΤΙΚΑ STORIES

Ο Παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Τουλάχιστον 56 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά και βρέφη, έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 330 έχουν τραυματιστεί. Οι βομβαρδισμοί και η άγρια επίθεση εναντίον Παλαιστίνιων προσκυνητών και διαδηλωτών στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελούν νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Η κατάσταση οξύνεται περαιτέρω με την ένταση της πολιτικής εκτοπισμού από τα σπίτια τους των Παλαιστινίων από Ισραηλινούς εποίκους και τη συνεχιζόμενη προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης, όπως μαρτυρούν οι προσπάθειες βίαιης μαζικής έξωσης άνω των 200 οικογενειών Παλαιστινίων από τη συνοικία Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω ο Ηλίας Πάνου αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο νομό, σαν εκπρόσωπος της Ισραηλινής κυβέρνησης, δημοσίευσε σχόλιο που δείχνει όχι απλά ανοχή αλλά και υποστήριξη στην επιθετικότητα του κράτους- δολοφόνου. Στηρίζει δηλαδή:

  • Της δολοφονίες άμαχου πληθυσμού και μικρών παιδιών.
  • Τον αποκλεισμό
  • Τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Και χαρακτηρίζει όλα τα παραπάνω σαν ‘’δίκαιη αυτοάμυνα’’.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μας εκπλήσσουν! Αφού η κυβέρνηση του κόμματός του, της ΝΔ, έχει μεγάλες ευθύνες, που στηρίζει το Ισραήλ κρατώντας την ίδια στάση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που προσπαθούν να ταυτίσουν τον «θύτη» με το «θύμα».

Η νεολαία πρέπει να απομονώνει και να καταδικάσει τέτοιες ακραίες αντιλήψεις και να έχει ξεκάθαρο ότι η Ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τον αποκλεισμό (ακόμα και στα στοιχειώδη, της σίτισης και του νερού) και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι βομβαρδισμοί, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούμε εδώ και τώρα την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική “αναβάθμισης” της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά.  Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015.

Please follow and like us: