Κλιμακώνεται η ένταση: Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα Abrams στην Ουκρανία – Μετά τα Leopard της Γερμανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία το ισοδύναμο ενός ουκρανικού τάγματος αρμάτων μάχης – ή 31 άρματα μάχης M1 Abrams, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης.

euronews.com

Οι ΗΠΑ καταρτίζουν επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα τεθωρακισμένα, τα οποία είναι περίπλοκα στη λειτουργία και τη συντήρηση, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με το BBC.

Είπαν ότι τα άρματα μάχης θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες για να φτάσουν, επειδή παρέχονται μέσω της Πρωτοβουλίας για τη Βοήθεια Ασφάλειας στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιεί εξοπλισμό από εμπορικούς προμηθευτές αντί για το αμερικανικό απόθεμα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε ανακοινώσει επίσημα την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard A2 στην Ουκρανία.

 

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: