Κινητοποίηση του Ε.Κ.Α. για τις διακοπές της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά(φωτό-βίντεο)

Μαζική προγραμματισμένη κινητοποίηση πραγματοποίησε  το Ε.Κ.Α. σήμερα το πρωί στα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ  στο Αγρίνιο  ενάντια στην επιχείρηση σκούπα που επιδίδονται οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας  για την είσπραξη των οφειλών με απειλές για διακοπές της ηλεκτροδότησης  σε λαϊκά νοικοκυριά.

Το τελευταίο διάστημα  αυξήθηκαν οι καταγγελίες  εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  και τα σωματεία του για κομμένα ρεύματα και αδυναμία επανασύνδεσης .

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα  μόνο στην κοινότητα Παναιτωλίου υπάρχουν 60 καταγγελίες  διακοπής ρεύματος .

Με ευθύνη του Ε.Κ.Α. επανασυνδέθηκε το ρεύμα , ύστερα από καταγγελία  συναδέλφισσας από την Αμφιλοχία, μονογονεϊκή οικογένεια  με τρία παιδιά, που  της έκοψαν  το ρεύμα αφού αδυνατούσε να πληρώσει  εφάπαξ 3.000 € από τα 4.000 € που ήταν ο λογαριασμός.

Τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τους  διαπιστώνουν  ολοένα και περισσότερα  νοικοκυριά  με φόντο  και την έξαρση των αυξήσεων σε  είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , στην ενέργεια, το πετρέλαιο τη βενζίνη κ.α .

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις  ανάγκες τους ,  όταν  ο κατώτατος μισθός είναι 663,00€ μικτά , η απληρωσιά  χτυπάει νταβάνι, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας  και η μερική απασχόληση  με 2ωρα- 4ωρα οργιάζουν  και οι άνεργοι , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  φτάνουν το   ένα εκατομμύριο.

Με ευθύνη της  σημερινής κυβέρνησης  και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο λαός πληρώνει  πανάκριβα την πράσινη  ανάπτυξη  και οι όμιλοι πάροχοι  ηλεκτρικής ενέργειας θησαυρίζουν.

Κανένα  λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε  :

  • Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
  • Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
  • Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους, τους άπορους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

 

Please follow and like us: