Κινητοποίηση Π.Υ Αγρινίου για κάψιμο χόρτων μέσα στην πόλη (φωτό-βίντεο)

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι και η τελευταία από ότι φαίνεται, που άσκοπα ειδοποιείται και κινητοποιείται η Π.Υ Αγρινίου για έντονο καπνό που πνίγει τα γύρω σπίτια από κάψιμο χόρτων.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι επειδή γράψαμε παραπάνω για άσκοπη ειδοποίηση, αυτό συμβαίνει γιατί σχεδόν στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται απλά μια σύσταση και η φωτιά σβήνει από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και πάλι από την αρχή.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η προχθεσινή λίγο πριν τις 20:00 επί της οδού Πραϊδου , όπου η ένταση και η πυκνότητα του καπνού έκαναν τους γείτονες να πιστεύουν πως το σπίτι από όπου προέρχονταν ο καπνός κινδύνευε άμεσα.

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση της Π.Υ Αγρινίου όπου με δύο οχήματα έφτασε στο σημείο για να διαπιστώσουν οι πυροσβέστες πως πρόκειται για καύση χόρτων.

Το ευτύχημα είναι πως και αυτή την φορά δεν είχαμε κάποια άσχημη εξέλιξη.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να επισημάνουμε πως σε όλη την πίσω περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγο του ότι υπάρχουν μεγάλοι κήποι και οικόπεδα μη οικοδομημένα, η καύση χόρτων μετά από την αποψίλωση των δέντρων και τον καθαρισμό των κήπων είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ας σκεφτούμε πως δεν είμαστε στο κτήμα του χωριού μας αλλά μέσα σε πόλη. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες και φυσικά κίνδυνος για επέκταση, από απροσεξία, μιας πυρκαγιάς.

Σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της Δημοτικής Αρχής μπορούμε να απομακρύνουμε με άλλον τρόπο όλα αυτά που πάμε να κάψουμε.Μάλιστα η αναφορά μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ μιας και σήμερα βγήκε ανακοίνωση-ενημέρωση από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου για την αποψίλωση και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Προσοχή λοιπόν και σεβασμός γιατί κανείς δεν ζει μόνος του.