Καταγγελία από το ΕΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής  την τραμπουκική επίθεση από μηχανισμό της εργοδοσίας εις βάρος του προέδρου των εργαζομένων στις προβλήτες της Cosco, Μάρκο Μπεκρή,  την περασμένη Τρίτη , την στιγμή που ο ίδιος μιλούσε σε εργαζόμενους, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. 

Σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεκδίκησης από το σωματείο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η εργοδοσία κινητοποιεί τους μηχανισμούς της. Στα πλαίσια αυτά στήνει εργοδοτικό σωματείο και χρησιμοποιεί τους μπράβους της.

Τέτοιες πρακτικές, του εκφοβισμού και τις τρομοκρατίας, μας θυμίζουν  ‘άλλες’ εποχές. Γιατί όπου υπάρχει ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που με την συλλογική του δράση αγωνίζεται και διεκδικεί, η εργοδοσία ακόμα και με τέτοιες πρακτικές προσπαθεί να το εμποδίσει.

Αυτό θα πρέπει να πεισμώνει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, οι οποίοι ειδικά τώρα θα πρέπει να εντείνουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την υπογραφή  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Cosco, καθώς τέτοιες επιθέσεις θα βρίσκουν πάντα απέναντί τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.