Καλές οι τιμές σε χοιρινό και λουκάνικο-Αύξηση 30-40% στο αρνί και 10% στο μοσχάρι(φωτό-βίντεο)

Δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και οι καταναλωτές βγαίνουν στην αγορά για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όμως με δισταγμό λόγω των μεγάλων αυξήσεων σε όλα σχεδόν τα προϊόντα.

Τα Χριστούγεννα την τιμητική τους έχουν το χοιρινό, το λουκάνικο και η γαλοπούλα ενώ έχουν χορηγηθεί οδηγίες ως προς την αγορά τους και την προσοχή από μέρους των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κρεοπωλών Αγρινίου και περιχώρων κο Β. Παπαθανάση: ακριβότερες φαίνονται πως είναι οι τιμές του κρέατος για την φετινή εορταστική περίοδο αναλογικά με πέρυσι, με το χοιρινό να κρατά σε καλά επίπεδα την τιμή και να έχει από 4,5 μέχρι 6,5 ευρώ το κιλό (ντόπιο-ελληνικό). Το αρνί και το κατσίκι(ντόπιο-ελληνικό) έχει αύξηση 30%-40% 10 με τις τιμές να κυμαίνονται από 10,50-11 ευρω το αρνί και στα 12 ευρω το κατσίκι. Το μοσχάρι να κυμαίνεται στα 11 ευρώ με 10% αύξηση από πέρυσι. Το λουκάνικο αγγίζει τα 6 ευρώ, ενώ η γαλοπούλα να σημειωθεί ότι τείνει να εκλείψει από τα ελληνικά τραπέζια και η ποσότητά της μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

 

Please follow and like us: