Καινούργιο-Νέα Αβόρανη Αγρινίου: «Κάηκαν» από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ (φωτό)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους πολλοί από τους κατοίκους των χωριών Καινούργιου και Νέας Αβόρανης του Δήμου Αγρινίου όταν άνοιξαν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ που παρέλαβαν σήμερα και αντίκρισαν το ποσό πληρωμής σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agrinioreport.com μετά από επικοινωνία κάποιων κατοίκων.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν κάποιοι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών για να πληρώσουν λογαριασμούς που φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα ρολόι νερού τα 150, 200, 300 και τα 750 ευρώ.

Σε μια άλλη περίπτωση που κάποιος κάτοικος έχει τρία ρολόγια, σύμφωνα με δική του ομολογία κατά την καταγραφή του ρεπορτάζ, οι λογαριασμοί του συνολικά αγγίζουν τα 1.200 ευρώ από τα 150 σχεδόν που πλήρωνε πριν.

«Δεν γίνεται από 30 ευρώ που πλήρωνα ανά εξάμηνο να βλέπω τώρα τον λογαριασμό μου στα 174 ευρω.

Δεν θα μπορέσω να τα πληρώσω είμαι πολύτεκνος, παλεύω να τα βγάλω πέρα με την οικογένειά μου και περιμένω μια απάντηση γιατί τέτοιο ποσό τώρα και όχι από τα προηγούμενα εξάμηνα αν το είχα καταναλώσει τόσο νερό. Ξαφνικά τι έκανα, τι άλλαξε και καλούμαι να πληρώσω τόσο;

Από εδώ και πέρα τόσο θα πληρώνουμε; Ποιος ελέγχει πλέον και ποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του τόσα χρόνια και καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε τα σπασμένα;» μας είπε κάτοικος του χωριού Καινουργίου δείχνοντάς μας τον λογαριασμό που λήγει στις 20/3/2018.

Στο  χωριό Νέα Αβόρανη μας τόνισαν εκνευρισμένοι οι κάτοικοι πως έχουν να περάσουν για μέτρηση από τρία έως πέντε εξάμηνα και σήμερα έλαβαν τα ραβασάκια όπως το παρακάτω.

 

Φωτό: Νίκος Λαζούρας/Χρ. Αθανασόπουλος