Καθαρισμός Ερμίτσας-Οι μαθητές ζωγραφίζουν

Συνεχίζεται ο καθαρισμός σε τμήματα των χειμάρρων, με απομάκρυνση-αποψίλωση όλων των αγριόχορτων, κλαδιών και  σκουπιδιών.

DSC_0922Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, ήδη έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό στην κοίτη του Αχελώου και από σήμερα έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός στην περιοχή της Ερμίτσας.

Ο Δήμος Αγρινίου, όπου κριθεί απαραίτητο, θα  τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες, που θα απαγορεύουν την εναπόθεση  απορριμμάτων και καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με το Δήμο για τυχόν καταγγελίες ή για παραλαβή από τις υπηρεσίες καθαριότητας, ογκωδών απορριμμάτων.

Επίσης με  σύνθημα « Aγαπώ το δήμο μου -Τον καθαρίζω και τον ομορφαίνω» ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 11/5/2015, η «Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας».

O Δήμος Αγρινίου, μετά και την σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει, στα πλαίσια της εβδομάδας καθαριότητας, μια σπουδαία ζωγραφική δράση με τίτλο «Δώστε το δικό σας χρώμα στο Δήμο μας», στην οποία θα συμμετέχουν,  μαθητές του Δημοτικού, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων .

DSC_0931Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν μια πόλη καθαρή και όμορφη.

Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προσπάθεια διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος και να δουλέψουν ομαδικά, με συλλογικότητα και συνεργασία

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15/5/2015 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αγρινίου, από τις 9.00 π.μ. ως τις 12.30 π.μ

 

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΡΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Υλικά : χρωματιστά μολύβια, νερομπογιές, παστέλ, μικτές τεχνικές φιλοτεχνημένα σε χαρτί ακουαρέλας, διαστάσεων μέχρι 30Χ40 εκ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες ηλικίας από  9 έως 12 ετών  από τα Σχολεία της περιοχής του Δήμου Αγρινίου.

Παράδοση έργων (μέσω των Σχολείων) μέχρι τις 20 Μαϊου 2015

Δεκτά έργα ατομικά ή ομαδικά.

Τα έργα θα παραδίδονται συγκεντρωτικά έχοντας στον κάθε φάκελο (εξωτερικά) τα ακριβή στοιχεία και τη σφραγίδα του Σχολείου που εκπροσωπούν.

Πίσω από το κάθε έργο θα πρέπει να αναγράφονται καλυμμένα το όνομα μαθητή/τριας, ηλικία, τάξη, σχολείο και τηλ. επικοινωνίας. Στα ομαδικά επίσης όλοι οι συμμετέχοντες.

Όλα τα έργα – συμμετοχές θα παρουσιασθούν σε έκθεση, ενώ το 1ο έργο που θα διακριθεί θα αποτελέσει και την επίσημη αφίσα για την εβδομάδα καθαριότητας 2016 του Δήμου Αγρινίου .

Στην έκθεση θα δοθούν 3 βραβεία. Η  Επιτροπή αξιολόγησης, θα αποτελείται από διδάσκοντες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.