“Καθαρίστε να βουλωμένα φρεάτια πριν να είναι αργά” λένε οι κάτοικοι σε πολλά σημεία του Αγρινίου(φωτό)

Για άλλη μια φορά ασχολούμαστε με το θέμα των φρεατίων στον Δήμο Αγρινίου έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών πως ακόμη είναι βουλωμένα σε πολλά σημεία χωρίς κανείς αρμόδιος να έχει μπει στη διαδικασία να τα καθαρίσει.

Πρόσφατο το ρεπορτάζ μας στις 11 Σεπτεμβρίου (δείτε ΕΔΩ) για τα βουλωμένα και μη καθαρισμένα φρεάτια στην πόλη του Αγρινίου μετά από πολλά και έντονα παράπονα των πολιτών.

Ένα μήνα ακριβώς μετά, το θέμα συνεχίζει να απασχολεί τους κατοίκους της πόλης και με τις πρώτες έντονες και επίμονες βροχές στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αγρίνιο η ανησυχία μεγαλώνει. Τα πεζοδρόμια που είναι στο ίδιο ύψος με τους δρόμους πλημμυρίζουν.

Κάποια φρεάτια στις 16 Σεπτεμβρίου καθαρίστηκαν σε κάποιες οδούς όπως στην 14ης Σεπρεμβρίου που βλέπετε και στις φωτό παρακάτω, αλλά δυστυχώς δεν ήταν καθολικός καθαρισμός ή έστω καθολικός έλεγχος.

“Πείτε μας που θα πάνε τα νερά. Αυτή την δουλειά θα κάνουμε; θα παρακαλάμε για τα αυτονόητα; Δεν υπάρχει συνεργείο να ασχοληθεί μια δυο εβδομάδες να τα καθαρίσουν και να τα ξεβουλώσουν; Έναν έλεγχο δεν πρέπει να κάνουν μετά τις βροχές; Ακόμη είμαστε στον Οκτώβρη. Τι πρέπει, να καταστραφούν περιουσίες για να βάλουν μυαλό; Δεν έμαθαν από τα προηγούμενα χρόνια;” μας είπαν οι κάτοικοι φανερά εκνευρισμένοι.

Οι βροχές και οι καταιγίδες συνεχίζουν και μάλιστα από την Τετάρτη το βράδυ η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί αρχίζοντας από τα Δυτικά.

Κάποια στιγμή πρέπει πραγματικά να σταματήσουμε να αναμασάμε και να ζητάμε τα αυτονόητα και να μπορούμε να προνοούμε πριν έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα και καταστραφές.

Please follow and like us: