Ιταλία: Ασυνήθιστη διάρρηξη-Αρπαξαν 35 σαξόφωνα αξίας 300.000 ευρώ

Αλλά δεν πήραν το πιο πολύτιμο.

Με ασυνήθιστη λεία έφυγαν οι διαρρήκτες που μπήκαν σε σπίτι συλλέκτη μουσικών οργάνων στην Ιταλία: άρπαξαν 35 σαξόφωνα, αλλά τους ξέφυγε το πιο πολύτιμο!Τα σαξόφωνα που έκλεψαν οι διαρρήκτες από το σπίτι του Ατίλιο Μπέρνι αξίζουν 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τον συλλέκτη. Κάποια από αυτά είναι του 19ου αιώνα, ενώ ένα ανήκε στον Αμερικανό τζαζίστα Εντριαν Ρολίνι.

Πάντως, οι δράστες δεν φαίνεται να ήξεραν τι ακριβώς έκλεβαν. Ηδη, 8 από τα σαξόφωνα βρέθηκαν πεταμένα στον δρόμο, σε συνοικία της Ρώμης. Επιπλέον, οι διαρρήκτες αγνόησαν το «διαμάντι» της συλλογής του Μπέρνι. «Δεν άγγιξαν το σαξόφωνο του Σόνι Ρόλινς. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν ήξεραν τι έκαναν», δήλωσε ο συλλέκτης, αναφερόμενος στο μουσικό όργανο που ανήκε στον θρύλο της τζαζ Σόνι Ρόλινς.

Ακόμη κι αν στην πορεία συνειδητοποιήσουν πόσο αξίζουν τα σαξόφωνα που έχουν στα χέρια τους, οι διαρρήκτες θα δυσκολευτούν να πουλήσουν τόσο σπάνια μουσικά όργανα, δήλωσε ο Μπέρνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η συλλογή του είναι παγκοσμίως γνωστή, ενώ τα έχει εκθέσει και στο Λούβρο, μεταξύ πολλών μουσείων.

 

iefimerida.gr