Ισχυροί άνεμοι και καύση κλάδων ελιάς δεν πάνε μαζί (φωτό)

Έδιναν και έπαιρναν οι καπνοί στον κάμπο της Αιτ/νίας το Σαββατοκύριακο παρά τους δυνατούς ανέμους που επικρατούσαν και ιδιαίτερα την Κυριακή.

Είναι η εποχή που οι αγροτικές εργασίες λόγω κρύου-παγετού και έντονων βροχοπτώσεων περιορίζονται στην καύση των κλάδων από το κλάδεμα κυρίως των ελαιοδένδρων και στον καθαρισμό των χωραφιών.

Έτσι απ’ ότι διαπιστώσαμε και ίσως πολλοί και από εσάς, που χρειάστηκε να μετακινηθείτε εκτός πόλεων, οι καπνοί γέμιζαν τον ορίζοντα από τις εστίες φωτιάς και μάλιστα πολλές από αυτές είχαν μπει σε σημεία ανάμεσα σε σπίτια καθώς και στην άκρη του οδοστρώματος.

Επικίνδυνα και τα δύο εξίσου, μιας και τα οχήματα πήγαιναν προς το αντίθετο ρεύμα λόγω του ανέμου που έφερνε την φωτιά προς το οδόστρωμα και από την άλλη, εστίες φωτιάς όπως προείπαμε δίπλα από οικίες, όπου μια απροσεξία θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, πως ναι μεν στην Ελλάδα ακόμη δεν είναι σε ισχύει η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει την καύση κλάδων και όποιων άλλων αντικειμένων από 1/1/2019, αλλά καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν ξεκινάμε μια τέτοια διαδικασία.

Δεν σημαίνει ότι λόγω χειμερινής περιόδου ο κίνδυνος δεν παραμονεύει και μάλιστα όταν οι εστίες φωτιάς που δημιουργούνται είναι κοντά σε οικίες.

Καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε και να μην. . .τρέχουμε !!!