Ιερείς και πιστοί διώχνουν τις λάσπες από τις εκκλησίες

Στις τοπικές κοινότητες Ορφανών και Αστρίτσας, του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, το “αποτύπωμα ” της κακοκαιρίας Daniel,  στους Ιερούς Ναούς είναι αποκαρδιωτικό!

Το ύψος του νερού και της λάσπης  ήταν τόσο , που δεν μπορούσε να ξεκινήσει αποιαδήποτε εργασία καθαρισμού στο εσωτερικό τους, πριν από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Ούτε και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κεραμιτζής που διακονεί στους 3 (τρεις )  Ιερούς Ναούς, μπορούσε να φανταστεί, τι θα αντίκριζε, την πρώτη φορά που άνοιξε την πόρτα.

Η ” κατάσταση ” στο προαύλιο, προδιαθέτει… καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση, χωρίς  γαλότσες και φόρμα εργασίας, για αντερί και ράσο δεν γίνεται λόγος, καθώς είναι τόση η λάσπη  που καθιστούν αδύνατη την ένδυση με αυτά τα ενδύματα.

Τα πάντα ήταν αναποδογυρισμένα!

Ακόμα αντικείμενα που θέλουν πάνω από 3 άτομα για να μετακινηθούν ( σόμπα, στασίδια,  ντουλάπες με κεριά …) βρισκόταν μακριά από την αχική τους θέση.

Όλα αυτά, τα μη μεταλλικά αντικείμενα θα πεταχθούν… ” Ο Θεός θα μας βοηθήσει Σπύρο…και θα τα ξαναφτιάξουμε “, λέει συγκινημένος ο π.Βασίλειος, καθώς βλέπει τα προσκυνητάρια  στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αστρίτσας, να είναι στην θέση τους ( δεν μετακινήθηκαν ) μέσα σ’ αυτόν  το ” χαμό “.

Δεν γίνεται λόγος, ακόμα, για αποζημίωση των Ιερών Ναών, από την μεγάλη και αναπάντεχη  αυτή καταστροφή, καθώς και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας  “Ιανός” , τα πάντα φτιάχτηκαν, από τον ” οβολό ” των πιστών Χριστιανών!

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος  

 

Please follow and like us: