«Θερμό επεισόδιο» Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Πράγα!

Η στιχομυθία των δύο ηγετών – Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε το «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» και τόνισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός «ενοχλήθηκε» από την ομιλία του.

Προκλητικός και θρασύς ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε τον λόγο στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα (στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης) και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί!

 

«Κάποιοι σύμμαχοι επιλέγουν να αυξάνουν την ένταση και τις προκλήσεις. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία προστατεύει τα συμφέροντα της. Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν γείτονα μας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου», είπε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως πήρε τον λόγο και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Ο Ερντογάν είπε ακόμα κάνοντας αναφορά στην Κύπρο: «Η Τουρκία δεν έχει μάτια στο έδαφος ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας. Αγωνιζόμαστε μόνο για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων».

 

«Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά»

Η προκλητικότητα του Τούρκου Προέδρου, ωστόσο, δεν είχε όρια και όπως μετέδωσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο, Έλληνας ανταποκριτής ρώτησε αν αυτό που έχει πει ότι «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» σημαίνει επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Τσίπρας ζήτησε κυρώσεις από την Ε.Ε., εάν η Τουρκία παραβιάσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Ο Ερντογάν απάντησε: «Καταλάβατε την κατάσταση. Η απάντησή μας σε οποιαδήποτε χώρα μας ενοχλεί, μας επιτίθεται είναι ‘μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά’».

 

 

 

 

 

 

«Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου»

Πάντως, ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις μετά το δείπνο, είπε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία του:

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Κολλητός» του Ερντογάν και φανατικός της «γαλάζιας πατρίδας» ο νέος Τούρκος Πρέσβης

«Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Δήλωσε ότι χρησιμοποιήσαμε εκφράσεις που ήταν σκληρές μαζί του. Οι πολιτικές τους εξακολουθούν να βασίζονται σε ψέματα. Προς το παρόν, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα».

 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο Ερντογάν δήλωσε αναλυτικά μετά το δείπνο:

«Στο δείπνο είχα την ομιλία μου, την ολοκλήρωσα. Ο κύριος φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ απο την ομιλία μου κι επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε βαριά. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι ίδιοι δεν είναι εκεί που πρέπει. Ξέρετε η πολιτική τους βασίζεται πάνω στο ψέμα. Όλο ψέμα. Δεν υπάρχει εντιμότητα. Όταν λέμε να συναντηθούμε όλες οι παράκτιες χώρες, δεν έρχονται. Όμως περιμένουν να κάνει η Τουρκία το βήμα. Βάζουν πολλές χώρες ως ενδιάμεσους. Σήμερα πολλές χώρες περίμεναν να κάνουμε κάποιο βήμα. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία) μας είπαν να συναντηθούμε. Τους είπαμε να εδω είμαστε στο όρθιο και τα λέμε. Τους είπα εσείς πρέπει να πάρετε την άδεια απο κάπου αλλού. Μου είπε ὄχι δεν παίρνω την άδεια κανενός… Του απάντησα πως εδώ πάντα έρχεστε με την άδεια άλλων. Μου είπε ότι μου έμειναν δύο μήνες, ας μιλήσουμε να λύσουμε το ζήτημα».

 

newsbreak.gr

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: